Πράσινο & Μωβ

Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ σε κάθε εκλογική περιφέρεια

 

Δείτε εδώ όλα τα ψηφοδέλτια των 60 Εκλογικών Περιφερειών του Πράσινο & Μωβ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


ΣΤΑΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του Νικολάου

Για 40 χρόνια υπηρέτησε ως καθηγητής του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και εξακολουθεί να διευθύνει το Κέντρο της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Κατέλαβε επανειλημμένα θέσεις σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστικά και αποφασιστικά όργανα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των κοινωνικών δικαιωμάτων και επί τετραετία αντιπρόεδρος του οργάνου, που εδρεύει στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

 

 

 

 

 

ΨΕΙΡΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Νικολάου

Καθηγήτρια οικονομικής ανάλυσης & βιωσιμότητας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), απόφοιτος Πανεπιστημίων Αθηνών και Cambridge (MPhil PhD), Plant-Based Nutrition professional (Cornell University), επιστημονική συνεργάτης του ενημερωτικού πόρταλ Vegan Times. Συν-συγγραφέας του βιβλίου “Σώζοντας τον πλανήτη” (με Θ. Λιανό). Ασχολείται ερευνητικά και επιβλέπει μεταπτυχιακές διατριβές σε θέματα βιωσιμότητας, κλιματικής αλλαγής, στάσεων και αντιλήψεων για τα μη ανθρώπινα ζώα, και τύπων διακρίσεων. Έχει δημοσιεύσεις σε πολλά έγκυρα επιστημονικά περιοδικά. Είναι vegan από το 2007, μητέρα δύο παιδιών.

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Γεωργίου

 

Σπούδασε Βιολογία στην Αθήνα και διδακτορικό Χημείας στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης. Διευθυντής του τομέα Βιοχημείας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον καρκίνο, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης και συνεργαζόμενος ερευνητής (ERA chair) με την Ιατρική και Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο για θέματα Ανώτατης Παιδείας, Επιστημονικής ‘Έρευνας και Υγείας.

 

 

 

 

 

 

 

ΝΙΟΜΑΝΑΚΗ ΖΩΗ του Σταμάτη

Δημοσιογράφος και κοινωνική λειτουργός. Είναι από το 2015 μέλος των Πράσινων Γερμανίας Σβάλμταλ και από το 2020 εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, επίτροπος διοικητικού συμβουλίου, υπεύθυνη του κόμματος για θέματα διαφορετικότητας, συμβουλευτική επίτροπος του ταμιευτηρίου δημοσίου δικαίου της περιφέρειας και μέλος των εξής κοινοτικών επιτροπών της εκλογικής της περιφέρειας: Κεντρική και οικονομική επιτροπή, επιτροπή τάξης / αθλητισμού / πολιτισμού / τουρισμού, επιτροπή πρόσληψης διοικητικού προσωπικού, στην εξεταστική επιτροπή εκλογών και ως αντιπρόεδρος στη σχολική επιτροπή. Το «μότο» της είναι: «Συμπερίληψη και αποδοχή της διαφορετικότητας».

 

 

 

 

 

 

 

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Ιωάννη

 

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες επί 35 χρόνια σε νομικά θέματα πολιτικής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κοινωνικής οικονομίας, την εθνική νομοθεσία περί προβληματικών επιχειρήσεων και τις σχετικές δικαστικές υποθέσεις, την πολιτική μεταβίβασης επιχειρήσεων σε συνεταιρισμό εργαζομένων, τις ιδιαιτερότητες οικογενειακών επιχειρήσεων, τη δεύτερη ευκαιρία για προβληματικές επιχειρήσεις, διακρατικά εμπόδια νομικής και διοικητικής φύσης στην παροχή υπηρεσιών. Επιπλέον, θέματα συμμετοχής εργαζόμενων στη διοίκηση επιχειρήσεων, θέματα ανταγωνισμού στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών και προβλήματα κρατικών ενισχύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ενεργό μέλος μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων. και της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Ανεμος Ανανέωσης”. Σπουδές: Νομική Αθηνών και μεταπτυχιακό στο ‘Κολέγιο της Ευρώπης’ Μπριζ – Βέλγιο.

 

 

 

 

ΨΙΛΟΒΙΚΟΥ ΛΥΔΙΑ ΝΤΕΝΙΖ του Αντωνίου

 

Δημοσιογράφος, Παρουσιάστρια Ειδήσεων, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Συγγραφέας-Ποιήτρια. Ακτιβίστρια υπερ των δικαιωμάτων  των ζώων – Vegan

https://www.facebook.com/lydia.cave.39

 

 

 

 

 

 

ΓΙΑΝΝΙΡΗΣ ΗΛΙΑΣ του Κωνσταντίνου

Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης όπου δίδαξε Πολεοδομία και Αστικό Σχεδιασμό. Εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας. Επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ερευνητής στο ΕΜΠ. Εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου. Γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα αστικού πρασίνου, νησιωτικότητας και τοπικής ανάπτυξης καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες για τους ελεύθερους χώρους. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων (2002) και Πρόεδρος του Πράσινου Ινστιτούτου (2021-σήμερα).

 

 

 

 

 

 

ΚΟΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου

 

Επίκουρη Καθηγήτρια Πρωτεϊνικής Χημείας του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Απόφοιτος του τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, διδακτορικό Βιοχημείας του τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Μεταδιδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Warwick, UK, και στο Πανεπιστήμιο της Florida, USA. Μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Φιλοζωικού σωματείου Λάρισας Animal. Εκπρόσωπος του σωματείου διαχείρισης αδέσποτων ζώων των Δήμων Λάρισας, Τυρνάβου, Κιλελερ και Τεμπών. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων “Ανθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στον ίδιο Πλανήτη” και “Ενσυναίσθηση και Ζώα” με πανελλαδική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Διδάσκουσα στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία”.

 

 

 

 

ΚΟΣΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Στυλιανού

 

Φιλόλογος και μεταφραστής. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και ζει από το 1996 στο Βερολίνο. Σπούδασε φιλολογία στο ΕΚΠΑ και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βερολίνου, όπου εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης. Πολιτεύεται με το κόμμα των Πράσινων (Bündnis 90/Die Grünen) και είναι εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο του τόπου κατοικίας του.

 

 

 

 

 

 

ΚΟΛΟΥΡΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευστρατίου

 

Από τους βασικούς πρωτεργάτες της οικολογικής γεωργίας, ιστορικό στέλεχος του πράσινου κινήματος. Από το 1984 συστηματικά ερευνά φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους καλλιέργειας, με έμφαση στην ανάπτυξη της οικολογικής γεωργίας, με νέους γεωπόνους και φορείς από ευρωπαϊκές χώρες για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην Ελλάδα. Αν και δεν ήταν αγρότης αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί με άλλους με τη βιολογική αμπελουργία και τα βιολογικά προϊόντα και να δοκιμάσει στην πράξη τις θεωρητικές επιλογές. Συνέβαλε καθοριστικά στην άνθιση της οικολογικής γεωργίας στη δεκαετία του ‘90 και συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού της ΔΗΩ για την οικολογική γεωργία και σε άλλα σχετικά έντυπα. Ενεργή συμμετοχή στο Δίκτυο κατά των φυτοφαρμάκων καΙ στην έκδοση του συλλογικού βιβλίου “Φυτοφάρμακα”, (ΓΓ Νέας Γενιάς, Δίκτυο Δράσης για τα Φυτοφάρμακα, Σύλλογος Οικολογικής Γεωργίας, 1988).

 

 

 

 

ΜΠΟΥΡΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Ανδρέα

 

Με καταγωγή από το Ρέθυμνο, σπούδασε φυσικός στην Αθήνα. Έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην Δανία στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και τώρα ζει στις Βρυξέλλες και εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι σπουδές του, η ερευνητική δουλειά και η εργασιακή του εμπειρία τον βοηθούν να συμβάλει στην πολιτική με ρεαλιστικές προτάσεις για τη ενεργειακή μετάβαση και το περιβάλλον.

 

 

 

 

 

 

ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Χαράλαμπου

 

Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queen Mary στην Μάλτα, με μεταπτυχιακό και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Ασχολείται ερευνητικά με τον τομέα της ιστολογίας, διευθύνει δύο εργαστηριακές έρευνες σχετικές την ιστολογία Αιγυπτιακών μουμιών και αποτελεί μέλος του Βολτ Ελλάδας.

 

 

 

 

 

 

ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Γεωργίου

 

Διδάκτωρ Ευρωπαϊκού Δικαίου, Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Στρατηγικής, Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, συμβάλλει στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαïκής Ένωσης για νέες τεχνολογίες, «έξυπνες» πόλεις και μεταφορές. Κάτοχος πτυχίου στην Ιστορία, μεταπτυχιακών στην Αρχαιολογία (MA, Bristol), τη Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς (MPhil, Cambridge) και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο (LLM, Leiden, Ολλανδία), διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (PhD, Southampton & Cambridge) και Δίπλωμα στο αντικείμενο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Harvard Business School, ΗΠΑ). Ερευνήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο το 2000 (Λουξεμβούργο), ηγετικό στέλεχος σε επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Ολλανδία), των ​Ευρωπαϊκών​ Πολιτικών για τη Νεολαία (Βέλγιο), της​ Εργασιακής Απασχόλησης ​για την ΕΕ ​(Ολλανδία), των Νέων τεχνολογιών για την ΕΕ ​(Ολλανδία και Βέλγιο). Ασχολείται ενεργά με τα κοινά και τον εθελοντισμό και αποτελεί μέλος του Βολτ Ελλάδας.

 

 

 

 

ΜΠΑΧΡΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ του Ανδρέα

 

Γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft της Ολλανδίας στο Σχεδιασμό και Κατασκευή Λιμένων (Port Planning and Construction, Μ.Sc.). Ταυτόχρονα εργάζεται σε Τεχνική Εταιρεία ως Smart and Green Port Consultant, στο Rotterdam της Ολλανδίας. Ανήσυχος για το μέλλον του πλανήτη, για τους θεσμούς στην Ελλάδα, για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, εντάχθηκε στο Volt Europa από τις αρχές του 2021, όπου σήμερα είναι συντονιστής της Ομάδας Διοργάνωσης Πανευρωπαϊκών Συνεδρίων ενώ τον περασμένο Μάρτιο εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ Ελλάδας.

 

 

 

 

 

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΗΛΙΑΣ του Αριστείδη

 

Πρόεδρος Εταιρειών Βιοτεχνολογίας, ενώ έχει διατελέσει Διεθνής Γραμματέας και πρώην Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα. Έχει σχεδόν 30 χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει γεννηθεί στην Αθήνα και έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Ασχολείται επιχειρηματικά με καινοτόμες και νεοφυείς επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας, με έμφαση την εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη νέων θεραπειών για σπάνιες ασθένειες. Υποστηρίζει κινήσεις πολιτών για θέματα Περιβάλλοντος.

Στοιχεία Επικοινωνίας

https://www.facebook.com/hlias.pap.54

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Περικλή

 

τ. ευρωβουλευτής Πρασίνων, Χημικός – Περιβαλλοντολόγος, συμπρόεδρος στο κόμμα Πράσινοι-Αλληλεγγύη.  Χημικός – περιβαλλοντολόγος. Δραστήριος, εδώ και τρεις περίπου δεκαετίες, σε θέματα προστασίας και διαχείρισης του περιβάλλοντος, με σημαντική εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης για το περιβάλλον σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και Ευρω-Μεσογειακό επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο του 2010 επιλέχθηκε από το Ευρω-Μεσογειακό Ίδρυμα για τον Διάλογο των Πολιτισμών (Anna Lindh Foundation) το οποίο του απένειμε έπαινο (Honourable Mention) για την «υψηλού επιπέδου δουλειά του για τον διαπολιτισμικό διάλογο και την οικολογική βιωσιμότητα στη Μεσόγειο». Επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων στις εθνικές εκλογές του 2009. Διετέλεσε εκπρόσωπος των Πράσινων της χώρας μας στο συντονιστικό των Ευρωπαϊκών Πράσινων Κομμάτων. Στράφηκε στο πράσινο-οικολογικό κίνημα ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια (ήταν στέλεχος του φοιτητικού κινήματος), στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Διετέλεσε για 10 περίπου χρόνια πρόεδρος του Δ.Σ. της περιβαλλοντικής οργάνωσης Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

 

 

ΧΑΝΤΖΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παναγιώτη

 

 

Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανιπιστημίου Πελοπονήσου

 

 

 

 

 

 

ΞΕΣΦΙΓΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία το 1966 και ζει στην Αθήνα όπου τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φοίτησα στην σχολή Κορέλκο στο τμήμα των Η/Υ.

Μετά το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάστηκε σε εταιρείες μεταφορών. Το 1995 δημιούργησε τη δική του εταιρεία μεταφορών και Logistics αναλαμβάνοντας μεγάλα και σημαντικά έργα όπως με την Network Advisors και την Leyer3 tn Amadeus Hellas την Γερμανός ΑΕ την Τράπεζα Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Hellascom S.A το Δικαστικό Μέγαρο Καλαβρύτων, την Ολυμπιάδα 2004, την Lamda Hellix, την ISSUS S.A, την Nextcom S.A, τα Ε.Λ.Τ.Α, τον Ο.Σ.Ε όπως και πλήθος άλλων ιδιωτικών και μη έργων. Ως και σήμερα που εργάζεται ως CEO σε εταιρεία Logistic μέλημά του είναι να εκσυγχρονίσει το χώρο των μεταφορών και των Logistics στη χώρα μας.

Έχει ασχοληθεί ως αθλητής με την κολύμβηση.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

e-mail: nikolaosxesfiggis@gmail.com

https://www.facebook.com/nikolas.xesfingis

 

ΒΑΛΤΣΙΚ ΒΙΟΛΕΤΤΑ – ΤΕΡΕΣΑ του Ζτζίσλαβ

 

Eίναι πολωνικής καταγωγής Ελληνίδα δικηγόρος. Από το 1997 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Φοιτά στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ – Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία.

Ασχολείται επιστημονικά και ερευνητικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων όλων των ζώων και υποστηρίζει έμπρακτα και θεωρητικά τον βίγκαν και τον Zero Waste τρόπο ζωής. Δραστηριοποιείται στο ειρηνικό ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων.

Είναι εθελόντρια στην περιβαλλοντική οργάνωση «Aegean Rebreath» καθώς και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Σε καθημερινή βάση ασχολείται με σίτιση και διάσωση αστέγων ζώων που ζουν στους δρόμους Δήμου Αθηναίων.

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Τα μη ανθρώπινα ζώα αποτελούν μέρος της καθημερινής μας ζωής, κουλτούρας και ιστορίας. Ήδη από τις απαρχές του κόσμου, πολλοί φιλόσοφοι προσπάθησαν να καθορίσουν την ηθική υπόσταση στα άλλα έμβια όντα, με επιχειρήματα κατά το πλείστων ανθρωποκεντρικά χαρακτήρα, που καταλήγουν να απονέμουν στους ανθρώπους το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται κατά βούληση τους και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους τα ζώα , προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Αυτές οι αντιλήψεις ανήκουν στο παρελθόν. Έχουμε ωριμάσει και αναπτυχθεί ως πολιτισμός. Τα άλλα ζώα ζουν μαζί μας, όχι για εμάς. Δεν μπορούμε να τα μεταχειριζόμαστε ως περιουσιακό μας στοιχείο ή φυσικούς πόρους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μη ανθρώπινων ζώων δεν είναι ανταγωνιστικά. Αυτό που πρέπει να αλλάξει , είναι η κυριαρχική τάση στην πορεία του είδους μας, οι καταστροφικές συνέπιες της οποίας είναι ήδη πολύ αισθητές.

Πιστεύω, ότι αυτή την αλλαγή μπορεί να επιφέρει μόνο η μετάβαση της υπάρχουσας πολιτικής σε μια πολιτική που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και τη δικαιοσύνη όλων των έμβιων όντων, θεωρώντας τα ως μια συνύπαρξη. Μια πολιτική που θα σέβεται τη φύση και το περιβάλλον ως τα υπέρτερα έννομα αγαθά, μαζί με τη ζωή και την υγεία. Ως ανθρωπότητα το οφείλουμε εξάλλου στις επόμενες γενιές μας.»

Στοιχεία Επικοινωνίας:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005861984933

 

 

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Χρήστου

Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών (ΕΜΠ), Ph.D in Medical Image Processing (Imperial College, Harvard University), ερευνήτρια

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail: christina.koutsoumpa@volteuropa.org

https://www.facebook.com/christina.koutsoumpa.1

https://www.instagram.com/christinaki.kt/

 

 

 

 

ΜΠΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ηλία

Ο Χρήστος Μπούρας είναι επιστήμονας πληροφορικής με ενδιαφέροντα στα θέματα Ανοικτής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Οικονομίας και Ευρωπαϊκών Πολιτικών Ανάπτυξης.

Έχει εργαστεί στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα και έχει μακροχρόνια εμπειρία στην εφαρμογή ευρωπαϊκών πολιτικών αλλά και στην διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ο Χρήστος Μπούρας μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας και ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα την δική του και των συμπολιτών στην διαρκώς επιβαρυμένη οικιστικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά Α Εκλογική Περιφέρεια της Αθήνας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail: christos.bouras@volteuropa.org

https://www.facebook.com/christos.bouras.37

 

ΠΕΤΕΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Στέφανου

 

Η Μαρία Πετεινάκη είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ Αθηνών και δραστηριοποιείται από το 2004. Το 2006 ίδρυσε το γραφείο αρχιτεκτονικής oddworks, το 2012 το ATAthens, μια συλλογική ομάδα που επικεντρώθηκε στη δημιουργία νέων αφηγήσεων για την Αθήνα και στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινοτήτων. Από το 2016 συν-ίδρυσε την αρχιτεκτονική ομάδα ECUAL. Από το 2020 οργανώνεται το Μυκήλιο, ένας κοινωνικός συνεταιρισμός που επικεντρώνεται στις αρχές της αναγέννησης, της αποανάπτυξης και της περμακουλτούρας. Το RECUAL είναι μέρος αυτής, μια πρωτοβουλία για την ανακύκλωση και την ανωκύκλωση υλικών ανακαίνισης και την εισαγωγή οικολογικών οικοδομικών τεχνικών και υλικών στο αστικό περιβάλλον. Υπήρξε βοηθός παραγωγής στο Sound Development City project το 2015 και στη Μπιενάλε της Αθήνας το 2016 Αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργειάς της στα κοινά και στην πόλη, οργανώνοντας αστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις, συμμετοχικά εργαστήρια σχεδιασμού, επανενεργοποίηση γειτονιών και ερευνώντας oικολογικές πολιτικές προς την κοινωνική οικολογία και την αποανάπτυξη.

 

 

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του Χρήστου

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β1′ ΑΘΗΝΩΝ (ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Απόστολου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Θέατρο των Αλλαγών όπου και εργάζεται 22 χρόνια. Στα πρώτα της βήματα στον φιλοζωικό χώρο υπήρξε εθελόντρια και αργότερα μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ όπου, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το διάβημα (petition) προς την Ελληνική κυβέρνηση  για  την Αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος και  την ένταξη της προστασίας των ζώων στη διάταξη του άρθ. 24 του Συντάγματος

Εργάστηκε εθελοντικά στην διοργάνωση και  υποστήριξη διαμαρτυριών για τα ζώα, υπήρξε εθελόντρια στο Vegan Life Festival. Δημιούργησε στο youtube το κανάλι: Love is vegan, ένα από τα πρώτα vegan κανάλια που υπήρξαν στην Ελλάδα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε συνδιαχειρίστρια ανεβάζοντας καθημερινά άρθρα στην μεγαλύτερη ελληνική vegan σελίδα στο facebook: Greek Vegans. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας που δημιούργησε την ιστοσελίδα και  εφαρμογή:  Vegan Guide Greece

Βοήθησε πολλά ζώα που βρίσκονταν στον δρόμο με καθημερινή σίτιση, ιατρική περίθαλψη,  στειρώσεις,  υιοθεσίες. Είναι vegan ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων 10 χρόνια”.

Στοιχεία επικοινωνίας:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100003891729273 (προσωπικο προφίλ)

https://www.facebook.com/loveisvegan.gr (σελίδα)

https://www.youtube.com/@LOVEISVEGAN

https://www.instagram.com/georgia_angelopoulou/

https://www.instagram.com/love.isvegan/

 

ΦΑΜΠΡΙΚΕΖΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Κωνσταντίνου

Στέλεχος Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, Συμπρόεδρος Βολτ Ελλάδας.

Είnαι 27 ετών, γεννημένη στην Αθήνα και κατοικεί στις Βρυξέλλες από το 2020. Έχει ζήσει/σπουδάσει στην Αθήνα, Γερμανία και Βόρεια Ιρλανδία. Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με πτυχίο στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές σπουδές και έκανε μεταπτυχιακό στην Επίλυση συγκρούσεων και συμφιλίωση πληθυσμών στο Trinity College Dublin (Belfast campus). Από τον Ιούλιο (2022) δουλεύει στη European University Association, όπου ασχολειται με τον κλάδο πολιτικής της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ευρωκοινοβούλιο και το European Policy Centre.

Στοιχεία Επικοινωνίας

e-mail: theodora.famprikezi@volteuropa.org

https://www.facebook.com/theodora.fabrikezi

https://www.instagram.com/theodorafab/

 

ΔΗΜΑΡΑ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου

 

Πολιτικός Μηχανικός

Στοιχεία Επικοινωνίας

https://www.facebook.com/mardimara

 

 

 

 

 

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ του Λεωνίδα

Ιδρυτικό μέλος των Πράσινων. Γραφίστρια, εικονογράφος, με σπουδές σχολής Βακαλό και πανεπιστημίου Paris VIII. Επαγγελματικά έχει δουλέψει κυρίως στον εκδοτικό τομέα ως art director σε συντακτικές επιτροπές περιοδικού τύπου. Εικονογραφήσεις της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, εξώφυλλα βιβλίων, θεατρικά προγράμματα & αφίσες (Εθνικό Θέατρο), internet κλπ.  Έχει συγγράψει και εικονογραφήσει δύο παιδικά βιβλία: Το ταξίδι (εκδ. Κέδρος) Ελληνικά ζώα που κινδυνεύουν (ανέκδοτο).

Θεωρεί εδώ και πολλά χρόνια ότι το περιβάλλον βρίσκεται σε δυσαρμονία με την κυριαρχούσα αντίληψη της “επιτυχημένης” ζωής.  Εξάλλου η εποχή μας ονομάζεται “ανθρωπόκαινος”, μια περίοδος κατά την οποία οι ανθρώπινες δραστηριότητες κυριαρχούν και απειλούν τα οικοσυστήματα της γης εξαλείφοντας άλλα είδη. Η πολιτική οικολογία, πιστεύει, δίνει τις λύσεις στις κυρίαρχες και επικίνδυνες αυτές αντιθέσεις εκεί που οι παραδοσιακές πολιτικές αδυνατούν.

Παντρεμένη με τον σκηνογράφο Ανδρέα Σαραντόπουλο, έχει 2 γιους και 4 εγγόνια. Συνταξιούχος πλέον μοιράζει τον καιρό της στα κινήματα, που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, και τα λατρεμένα της εγγόνια. Όπως λέει «Αν δεν υπήρχαμε εμείς, οι γιαγιάδες και οι παππούδες, θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα!»

Στοιχεία επικοινωνίας

E-mail: ynikis@otenet.gr

Blog: https://ynikis.blogspot.com/

Twitter: @NikisYanna

 

ΧΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ηλία

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο, το φθινόπωρο του ́57. Τελείωσε το 16 ο Γυμνάσιο/Λύκειο Αθήνας το 1975 και την ίδια χρονιά πέτυχε στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ και αποφοίτησε το 1981.
Οι μεγάλες της αγάπες, ο σύντροφος της ζωής της Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο γιοι της, ο Μιχάλης (1986) και ο Ηλίας (1991). Η άλλη μεγάλη της αγάπη, η Αρχιτεκτονική.
Την υπηρέτησε με πάθος από το 1977 (φοιτήτρια ακόμα) έως το 2018, ως ελεύθερη επαγγελματίας, ασχολούμενη με πλήθος έργων ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα.

Πολιτικά ήταν πάντα δημοκρατική ανένταχτη. Στα φοιτητικά της χρόνια βρέθηκα κοντά στην ανανεωτική αριστερά και αργότερα στη σοσιαλδημοκρατία. Πρώτη φορά απέκτησε οργανωτική σχέση με κόμμα, υπογράφοντας το 2014 την ιδρυτική διακήρυξη του “Ποταμιού”.  Τώρα η υπογραφή της συνοδεύει την ιδρυτική διακήρυξη του “Βολτ Ελλάδας”.

Σκέφτεται και λειτουργεί με συναισθηματική λογική. Αρχές της, η δικαιοσύνη, η εργατικότητα, η συνέπεια, ο σεβασμός, η αξιοπιστία, η συμπόνια, η αλληλεγγύη… Εκφράζεται από τον κοινωνικό φιλελευθερισμό που στο ατομικό πεδίο υποστηρίζει την πλήρη ελευθερία του ατόμου, το δικαίωμά του στην αυτοπραγμάτωση, στην εργασία, στην ιδιοκτησία, στην έκφραση, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο δημόσιο χώρο και στο φυσικό περιβάλλον και στο συλλογικό πεδίο υποστηρίζει την κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, την ισότητα, την αλληλεγγύη και την αειφόρο ανάπτυξη. Προσβλέπει σε μια Ενωμένη Ευρώπη που θα εργάζεται διαρκώς για την αυτοβελτίωση της. Θεωρεί μεγάλα και κρίσιμα στοιχήματα του άμεσου και προσεχούς μέλλοντος την ειρήνη, το δημογραφικό, το Brain Regain, την λειτουργία των θεσμών, την ανάταξη της παιδείας και της υγείας, την σοβαρότητα και ευρηματικότητα της εξωτερικής και μεταναστευτικής πολιτικής, την εμπέδωση οικολογικής συνείδησης, την επιβίωση της χώρας μας και την επιβίωση του πλανήτη.

Συμμετέχει με το «Βολτ», στο ψηφοδέλτιο του «Πράσινου & Μωβ», στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθήνας,  ως έμπρακτη συνδρομή στη νέα προσπάθεια των λίγων να γίνει προσπάθεια των πολλών, για να ακουστούν οι απόψεις τους στην ελληνική κοινωνία, για να υλοποιήσουν μια αλλιώτικη πολιτική, για να πλουτύνουν την ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής Βουλής, για να αποτελέσουν το κίνητρο για μια νέα πολιτική αισθητική μήπως και καταφέρουμε να ανεβάσουμε την πατρίδα ένα σκαλί ψηλότερα.

E-mail: anastasia.houtopoulou@volteuropa.org

ΒΑΛΑΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Βασιλείου

ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γρηγορίου

 

Διεθνολόγος, Ph.D διεθνείς σχέσεις, πρώην στέλεχος του ΟΗΕ σε θέματα διεθνών σχέσεων, κλιματικής αλλαγής, βιωσιμότητας, ειρηνικής επίλυσης διαφορών

Στοιχεία Επικοινωνίας:

E-mail: georgios@kostakos.net

https://www.facebook.com/Georgios.Kostakos.politics

 

 

 

 

ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ ΠΑΡΙΣ του Παναγιώτη

Γεννήθηκε το 1976 και έχει σπουδάσει οικονομικά και κοινωνιολογία. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εθελοντικές πρωτοβουλίες για την προώθηση της «πράσινης ατζέντας» σε Αθήνα, Πάρο και στις μέρες μας στις Βρυξέλλες όπου ζει και εργάζεται σε φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση ημερίδων στην Πάρο με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός» που σκοπό είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Είναι ιδρυτικό μέλος των Πράσινων και δραστηριοποιείται στη θεματική ομάδα της Οικονομίας.

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/paris.kaklamanos

 

 

 

ΠΛΕΙΩΝΗ ΖΗΛΦΙΔΟΥ ΑΝΝΑ του Δημητρίου

ΜΑΡΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του Ηλία

Πολιτικός Μηχανικός

 

 

 

 

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθανασίου

 

 

IT project manager

 

 

 

 


ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΓΓΕΛΑ του Μιχαήλ

Eκπαιδευτικός. Γεννηθείσα στην Βιέννη Αυστρίας, μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Φρανκφούρτη, σπούδασε Ιστορία, Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Βίρτσμπουργκ και στην Κολωνία. Ήρθε στην Ελλάδα πριν 25 χρόνια. Εργάσθηκε ως αρχαιολόγος και συμμετείχε στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας και έχοντας την επιμέλεια της έκθεσης και του συνεδρίου «Κοσμική και Μεσαιωνική Αρχιτεκτονική στα Βαλκάνια». Παράλληλα σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Ενεργός πολίτης, κύρια ενασχόλησή της η παιδεία και η νεολαία που μέσα από προγράμματα ανταλλαγών Νέων και προτύπων μεθόδων εκπαίδευσης μεριμνά για την εφαρμογή εκμάθησης, κριτικής σκέψης και συνεργασίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων για την καθιέρωση πράσινων τακτικών που αφορούν το περιβάλλον και την οικονομία.

Επικοινωνία: https://www.facebook.com/anastasia.protopsaltis

 

 

ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Βασιλείου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αλεξανδρούπολη και από το 1975 κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.

Έχει σπουδάσει λογιστικά. Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί με την οργάνωση και παρακολούθηση της καθημερινής δραστηριότητας μικρής εταιρείας μέσω των τεχνολογιών της πληροφορίας καθώς και με την αρχειοθέτηση οπτικοακουστικού υλικού, βιβλίων και εντύπων.

Δραστηριοποιείται από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι σήμερα στο κίνημα που διεκδικεί την ισότητα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ΜΚΟ που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα (μεταναστών/ριών και προσφύγων, Ρομά και άλλων κοινωνικών ομάδων που υφίστανται διακρίσεις). Παράλληλα έχει δραστηριοποιηθεί σε κινήσεις πολιτών και ΜΚΟ που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα.

Ανήκει στο χώρο της πολιτικής οικολογίας από το 1987.

Μέλος του “Κύκλος οικοφεμινιστικό quινημα”.

 

ΓΙΑΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

Ιδιωτικός Υπάλληλος


ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΦΩΚΙΩΝ ΕΥΓΕΝΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΖΟΓΚΑΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ του Μιχάλη

 

Γεννήθηκε στη Νάρτα Αυλώνας το 1970. Είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, του Μιχάλη, της Κατερίνας, της Πολυξένης και του Λουκά. Είναι απόφοιτος της κτηνιατρικής σχολής και διαμένει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1991, όπου και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας οικοδόμος.

 

 

 

 

 

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β2′ ΑΘΗΝΩΝ (ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του Παναγιώτη

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα.Κατάγεται από την Λακωνία. Έχει σπουδάσει Οδοντιατρική στο ΕΚΠΑ και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιοδοντολογία – Προσθετική στο Παν/μιο Witten /Herdecke Γερμανίας. Έχει Ειδική Εκπαίδευση στην αντιμετώπιση του ογκολογικού ασθενή και είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στην Ογκολογική Φροντίδα. Μετεκπαιδευθείσα στον Σχεδιασμό και την Εφαρμογή Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στο Παν/μιο Αιγαίου, στο «Copyright Law» στο ΕΚΠΑ και στο τομέα «Παγκόσμια Δημόσια Υγεία και Περιβάλλον».

Εργάζεται στο Οδοντιατρικό Κέντρο που διατηρεί στους Αμπελοκήπους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά . Είναι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ), στην Αθήνα, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), μέλος των Γιατρών του Κόσμου και της Διεθνούς Αμνηστίας. Editorial Board του επιστημονικού περιοδικού «International Journal of Science,Technology and Society». Πρόεδρος της Δ.Ε του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Πράσινων.

Στοιχεία επικοινωνίας:

http://www.dentalathens.gr

e-mail:  pppetropoulou@gmail.com ,  ppetropoulou@uniwa.gr ,

τηλ : +30 6974721824

Facebook Profile https://www.facebook.com/petropoulou.dentist

Facebook Professional Page https://www.facebook.com/dentist.Petropoulou

Facebook Political Page https://www.facebook.com/pppenelope

Twitter: https://twitter.com/pppetropoulou

 

 

ΨΥΧΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Γεωργίου

 

Συμμετοχή σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις: Έχει ασχοληθεί με κοινωνική έρευνα,  διοργάνωση εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης, εκπαίδευση εθελοντών για υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, θέματα τύπου & επικοινωνίας. Διεθνής εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Φτώχειας (EAPN), στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων για τους Άστεγους (FEANTSA) και σχετικά με τους αντιρρησίες συνείδησης.

Έχει εργαστεί σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Πάρκο Τρίτση για 15 χρόνια, στην ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, στην ΑΝΙΜΑ-Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και στη Θεραπευτική Κοινότητα ΔΙΑΒΑΣΗ. Οργανώνει εκδρομές στη φύση και παράλληλα παραμένει εθελοντής στον τομέα των προσφύγων και των αστέγων.

Κιν. 6974 510976

Email: voleco@yahoo.gr

 

 

ΠΕΡΑΝΤΖΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Νικολάου

ΤΖΩΡΤΖΟΥ ΜΥΡΤΩ του Ιωάννη

ΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευαγγέλου

  Ιδιωτικός υπάλληλος

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β3′ ΑΘΗΝΩΝ (ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ)

 

ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Εμμανουήλ

Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας, Συμπρόεδρος του Βολτ

Στοιχεία επικοινωνίας:

e-mail: nicolas.fournarakis@volteuropa.org

 

 

 

ΜΗΛΙΟΥ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ του Φωτίου

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στον τομέα του κινηματογράφου από το 2004 ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και σχεδιάστρια ήχου.
Ταινίες στις οποίες έχει συμμετάσχει έχουν διακριθεί σε μεγάλα Φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Καννών / Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Tribeca, Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν, Φεστιβάλ Βερολίνου, Φεστιβάλ Βενετίας.
Το 2016 πήρε βραβείο ήχου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.
Δραστηριοποιείται σε κινήματα πόλης και κοινωνικά κινήματα.

 

ΧΑΜΝΤΙ ΝΤΑΦΕΡ του Σαλάχ

 

ΒΟΥΓΕΣΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΝΤΑΪΑΝΑ) του Κωνσταντίνου

ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Ανδρέα

 

ΠΑΠΑΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωάννη

 

Επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου αναλώσιμων ειδών εστίασης. Η καταγωγή του είναι από τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα από την ορεινή Ναυπακτία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Νέας Σμύρνης ενώ τα τελευταία έτη διαμένει στον Βύρωνα. Είναι τέκνο πολύτεκνης οικογένειας και  παντρεμένος με την Τσάλκου Ειρήνη.  Έχουω αποκτήσει  δυο υπέροχες κόρες την Ίρις 13 ετών και την Εμμέλεια 9 ετών.

Οι εκπαιδευτικές του γνώσεις ξεκίνησαν με την παρακολούθηση και την απόκτηση πτυχίου δημοσίου ΙΕΚ διετούς φοίτησης ως Ειδικός Εμπορίας και Διαφήμισης (Marketing). Στη συνέχεια παρακολούθησε και έλαβε το πανεπιστημιακό μου πτυχίο από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με ειδικότητα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Παράλληλα με τις σπουδές του παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, εξειδικευμένων λογισμικών προγραμμάτων αλλά και χρηματοοικονομικών.

Η εργασιακή του εμπειρία ξεκίνησε το 1999 ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Η διάρκεια της ήταν σχεδόν 10 έτη με εξειδίκευση στην διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης Ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης συμμετείχε στην σύνταξη οικονομοτεχνικών μελετών για Ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Κατόπιν αυτού ξεκίνησε την δική του επιχείρηση στο χονδρικό εμπόριο αναλωσίμων ειδών για χώρους εστίασης. Τα τελευταία 20 έτη που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον κλάδο μεγάλωσε την επιχείρηση μου χωρίς ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό δημόσιο αλλά και χωρίς δανειοδότηση από τράπεζες. Φυσικά οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλες κυρίως με την χρηματοοικονομική κρίση και μετέπειτα με το covid αλλά ευτυχώς με βάση τη σωστή διοίκηση η εταιρεία παραμένει ως σήμερα πετυχημένη. Η πολυετής εμπειρία του έχει διαγνώσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο και τα οποία όλες οι κυβερνήσεις απλώς τα επιδεινώνουν.  Η συμμέτοχη του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη των χώρων εστίασης.

Στοιχεία επικοινωνίας
E-mail: ioannis.papasoulis@volteuropa.org

 

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΖΩΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ του Θεοδώρου

H Ζωή Αρβανίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά ενός μπέμπη. Έμεινε για πολλά χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, τη δεύτερη πατρίδα της.  «Το διάλεξα και με διάλεξε γιατί μοιάζει με την Πάτρα μου», συνηθίζει να λέει όταν τη ρωτούν: «Γιατί στο Φάληρο;». «Η ζωή τα έφερε έτσι, ίσως γιατί μπορείς κι εδώ να μυρίσεις τη θάλασσα στο πρωινό αεράκι…». Σπούδασε δημοσιογραφία και, ως λάτρης της διά βίου μάθησης, ολοκλήρωσε κατά τη διάρκεια της πορείας της, κύκλους μαθημάτων, πρώτων βοηθειών και διάσωσης, σκηνοθεσίας, εγκληματολογίας και άλλων. Εργάστηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται για γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων. Είναι διασώστρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλος της ActionAid και του WWF και ακτιβίστρια, υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων για ανθρώπους και ζώα. «Να σώσουμε τον πλανήτη».

Το 2014, έγινε πρώτη φορά μέλος πολιτικού κόμματος και αυτό ήταν Το Ποτάμι, με το οποίο συμμετείχε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφια βουλευτής Αχαΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία γνώρισε από πρώτο χέρι την πολιτική σκέψη στη χώρα και ονειρεύτηκε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν για να βελτιώσουν την κοινωνία, σύμφωνα με το πώς οραματίζεται τον κόσμο που θέλει για εκείνη και τα παιδιά της. Διετέλεσε υπεύθυνη Νοτίου Τομέα για Το Ποτάμι, Γραμματέας Παλαιού Φαλήρου και μέλος της ΜΕΣΥΑ και του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του κόμματος.  Συμμετείχε και στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019, με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Εμείς για το Φάληρο», ως υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος.

Οι πολιτικές ανησυχίες της συνεχίστηκαν ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος «Εμείς» το 2020 και στη συνέχεια, με το «Volt Europa» και με το «Βολτ» Ελλάδας, με το οποίο εντάχθηκε στον συνασπισμό «Πράσινο & Μωβ» και μπορεί έτσι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, να συνεχίσει να προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, γιατί τώρα έχει ακόμα περισσότερους λόγους να αγωνιστεί γι’ αυτό. Πρόσφατα, εξελέγη στην Κ.Ε. του Βολτ.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Γεωργίου
ΤΖΑΝΚΑΤΙΑΝ ΤΑΛΙΝ του Οννίκ

ΒΙΩΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Δημητρίου

 

Μηχανολόγος που υλοποιεί μελετες φυσικό αέριου και δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Το χαρακτηριστικότμου είναι η ειλικρίνεια και η αγάπη για τα ζώα!

ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ του Κωνσταντίνου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΟΥΝΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ελευθέριου-Φραγκίσκου
Ο/@ Γιώργος/Τζωρτζ Κουνάνης σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (BA). Στο Πανεπιστήμιο του Όσλο εκπαιδεύτηκε στο διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο διεθνές ποινικό δίκαιο και στη διεθνή εγκληματολογία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. Διαθέτει Μεταπτυχιακό στο διεθνές μάρκετινγκ και την επικοινωνία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (MSc). Ως νεοεισαχθείς στη Νομική Σχολή Αθηνών, τώρα εργάζεται στον τρίτο τίτλο σπουδών του, στη νομική επιστήμη [(c)LLB]. Από το 2009 έχει δραστηριοποιηθεί κι εργαστεί σε πολλές συλλογικότητες. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνδιαχειριστ@ της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ Εργασιακής Υποστήριξης και μέλος της Colour Youth — Κοινότητας LGBTQ Νέων Αθήνας. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια έχει επίσης συνεργαστεί με τη Διεθνή Αμνηστία, τη Θετική Φωνή, την AIESEC, το ESN, την ομάδα ΛΟΑΤ ΑμεΑ, το Athens Pride, το ΕΠΣΕ κ.ά. Το 2015 δημιούργησε το σεμινάριο «Πως να κάνουμε πιο κουήρ την (ετερο)κανονικότητα», ενώ από το 2016 συνεργάζεται με ενημερωτικά μέσα ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει ζήσει, σπουδάσει κι εργαστεί στο Όσλο, στο Βερολίνο, στο Άμστερνταμ και στο Λούμπλιν Πολωνίας. Έχει άνεση με τα Αγγλικά, Ελληνικά και Γαλλικά και γνώσεις από Γερμανικά και Ιταλικά. Ζει στην Αθήνα κι επιδιώκει καθημερινά τη θετική αλλαγή της κοινωνίας (μια πράξη τη φορά

ΒΡΟΝΤΙΣΗ ΖΩΗ του Νικολάου

 

Η Ζωή Βροντίση γεννήθηκε την άνοιξη του 1983 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (ΕΜΠ)και κάτοχος Msc από το Imperial College . Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά, σχετικά με τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των περιβαλλοντικών πολιτικών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Έχει πάνω από 15 χρόνια επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης. Έχει διατελέσει επιστημονικός υπεύθυνος σε ερευνητικά προγράμματα και έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον ακαδημαϊκό και τον ιδιωτικό τομέα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης καθώς μέλος ΔΣ του ΑΔΜΗΕ.Ταυτόχρονα, είναι ενεργή σε κινήματα πολιτών για την αυτοοργάνωση, την προώθηση της αειφορίας και την προστασία του περιβάλλοντος.

 


ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων
ΜΕΛΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Δημοσθένη

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ιωάννη

Πολιτικός Μηχανικός. Από το 2007 έως το 2021 ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων και από το 2022 είωαι μέλος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ. Συμμετέχει στον σύλλογο Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου και στον εξωραϊστικό σύλλογο Αυλάκι – Πρασιές στο Πόρτο Ράφτη. Είναι υποστηρικτής της Greenpeace, του WWF και μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας. Συμμετέχει και στη δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε Ζωή» με την υποψήφια δήμαρχο Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Ζωή Γιαννάκη.

Με την ενασχόλιση του στα κοινά θέλω να αναδείξει ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποφέρει μόνον αισθητικά και κλιματικά οφέλη, αλλά βοηθά ταυτόχρονα την υγεία, την οικονομία και την κοινωνία.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

e-mail  alargy@gmail.com

https://www.facebook.com/alexandros.argyropoulos.37

Blog: portoraftiotis.blogspot.com

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΝΤΟΝΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Θεοχάρη
ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΝΕΛΛΥ) του Γεωργίου
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και ιδιωτική υπάλληλος Επαγγελματίας  Ψυχικής Υγείας σε μονάδα αποκατάστασης και επανένταξης ψυχιατρικά ασθενών (ΕΠΙΨΥ). Είναι μουσικός/
τραγουδίστρια, με παράλληλες σπουδές σε χορό και ζωγραφική/ελευθ.σχέδιο. Είναι
activist , με σεβασμό στο περιβάλλον και τη φύση και αγάπη προς τα ζώα.
ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΦΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ του Γεωργίου
ΑΣΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Αναστασίου
ΣΠΑΧΟ ΛΟΡΕΤΑ του Ριτβάν

Εκπαιδευτικός στον τομέα του τουρισμού, Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με την Οικολογία Αλληλεγγύη το 2019. Γεννήθηκε το 1983 στο Ελμπασάν της Αλβανίας και ζει στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 26 χρόνια. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Τουριστικών επιχειρήσεων στο ΑΤΕΙΘ, έχει master στην Ειδική Αγωγή από το πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης, ενώ παράλληλα σπουδάζει Ιταλική γλώσσα και φιλολογία στο ΑΠΘ και κάνει δεύτερο μεταπτυχιακό στον Τουρισμό και Τοπική Ανάπτυξη πάλι στο ΑΠΘ.


ΧΙΟΝΑ ΤΖΑΝΚΑΤΙΑΝ ΧΡΥΣΗ του Νικολάου
ΜΠΟΥΡΝΟΒΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αριστοτέλη

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β’ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΚΑΜΠΕΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντωνίου1.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ του Ανδρέα

 

Γεννήθηκε το 1968, στην Αθήνα.  Συμμετείχε στους Οικολόγους Πράσινους μέχρι το 2015 και ήταν υποψηφία βουλευτής τους στις εκλογές του 2007, 2009 και 2012.  Είναι μέλος των Πράσινων, από το 2021.  Επαγγελματικά ασχολείται με δημόσιες σχέσεις και δίκτυα πωλήσεων. Είναι έγγαμη με δύο δίδυμους γιούς, 16 ετών.

 

 

 

 

 

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ του Δημητρίου
  Ευρωπαϊκή Δημόσια Διοίκηση, ευρωπαϊκών και διεθνών σπουδών
ΚΟΥΣΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Δημητρίου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

Ο Κωνσταντίνος Καλαφατάκης είναι ιατρός, ερευνητής και ακαδημαϊκός δάσκαλος, και ο εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Βολτ Ελλάδας. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικών Νευροεπιστημών στο διεθνές campus της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με μετεκπαίδευση πάνω σε προηγμένες τεχνικές απεικόνισης του ανθρώπινου εγκεφάλου (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία) και διδακτρική έρευνα στην νευροενδοκρινολογία (Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, Αγγλία). Έχει εκτεταμένη ερευνητική εμπειρία (από το 2009) σε όλο το φάσμα των μεταφραστικών νευροεπιστημών με πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις, παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, επιστημονικά & κλινικά fora. Έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος Νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης και στο 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μ.Τ.Σ. της Αθήνας, ενώ είναι συνεργαζόμενος ανώτερος ερευνητής στα Πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, και παραμένει επίτιμος κλινικός ερευνητής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ της Αγγλίας. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται τόσο η ιατρική εκπαίδευση όσο και η νεοφυής επιχειρηματικότητα στον κλάδο της βιοπληροφορικής/ βιοτεχνολογίας. Είναι μέλος πολλών ευρωπαϊκών ενώσεων βιοϊατρικών επιστημών, του βρετανικού ιατρικού συλλόγου και του ιατρικού συλλόγου Αθηνών.

Το 2019 υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ.

Στοιχεία επικοινωνίας

E-mail: konstantinos.kalafatakis@volteuropa.org

https://www.facebook.com/konstantin.kalafatakis/

 

ΚΑΒΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ του Δημητρίου

Διαπολιτισμική Διαμεσολαβήτρια, Διερμηνέας και Μεταφράστρια Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Γύθειο και είναι μητέρα μιας κόρης. Μετανάστευσε για σπουδές στην Ιταλία, όπου έλαβε  την ιταλική υπηκοότητα την οποία διατηρεί παράλληλα με την Ελληνική. Σπούδασε ξένες γλώσσες με κύρια γλώσσα την Αγγλική και δευτερεύουσα την Νέα Ελληνική στο Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας και είχε την δυνατότητα μέσω του προγράμματος Erasmus να κάνει μετεκπαίδευση στο Αγγλικό Πανεπιστήμιο King’s College στον τομέα της Ν.Ελληνικής λογοτεχνίας. Στην συνέχεια, ειδικεύτηκε από Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari στην Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση και ένταξη των μεταναστών. Έλαβε μέρος σε πολλά επιμορφωτικά προγράμματα Ιταλία και Ελλάδα (ΑΠΘ, ΑΠ) και ευρωπαϊκά σεμινάρια με πολλαπλά θέματα και κεντρικό άξονα την ένταξη προσφύγων και μεταναστών. Εργάστηκε σε ιταλικά σχολεία όλων των βαθμίδων διευκολύνοντας την ένταξη και την αξιολόγηση Ελλήνων μαθητών.Παράλληλα με την Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση εργάζεται ως διερμηνέας και μεταφράστρια από τα Ιταλικά στα Ελληνικά. Έλαβε μέρος σε συνέδρια ώς ομιλήτρια με θέμα τον Διαπολιτισμό και το μοντέλο του Διαπολιτισμικού Διαμεσολαβητή στο Ιταλικό εκπαιδευτικό σύστημα και την δυνατότητα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών. Από το 2010 είναι ενεργό μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και ασχολείται, με τον εθελοντισμό και την συγγραφή και υλοποίηση Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το 2019 έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές κάτω από το σχήμα των “Πράσινοι Αλληλεγγύη” και είχε μια αρκετά καλή αποδοχή εκ μέρους των εκλογέων. Είναι ιδρυτικό μέλος των ΠΡΑΣΙΝΩΝ και διετέλεσε ως μέλος της πολιτικής γραμματείας  και συνεκπρόσωπος. Φιλοδοξεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας, δεύτερης πατρίδας της, στην δημιουργία και ανταλλαγή καλών οικολογικών πρακτικών από τη μία χώρα στην άλλη. Έχει στενή επαφή με την ιδιαίτερη της πατρίδα το Γύθειο και είναι μέντορας οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε Erasmus+ προγράμματα με άξονα την επιμόρφωση των νέων. Σε αυτό το πλαίσιο  υλοποίησε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή με 35 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Είναι διαπιστευμενη επιμορφωτρια στις ψηφιακές πράσινες δεξιότητες.

 


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αντωνίοιυ3.

 

ΟΡΛΩΦ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Νικολάου.

Ζει στις Σπέτσες και είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής ΕΚΠ Αθηνών. Επιχειρηματίας. Εργάζεται στην εταιρεία Γενική Ανακύκλωσης Σπετσών. Ασχολείται ενεργά με το διαδίκτυο ως ψηφιακός δημιουργός, σε ζητήματα ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας και σε διάφορα κοινωνικά κινήματα.

ΣΚΟΥΡΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΑΣΤΡΑΔΕΝΗ) του Δημητρίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΜΠΟΤΣΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΛΕΝΑ) του Κωνσταντίνου

 

Η Έλενα Μπότση κατάγεται από τα Βίλια Αττικής. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εθνολογία στο Montpellier της Γαλλίας, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Konstanz της Γερμανίας από όπου απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα με ειδικότητα στην Κοινωνιογλωσσολογία.
Έχει ασχοληθεί με την εθνογραφική επιτόπια έρευνα, τη διδασκαλία και τη συγγραφή μελετών πάνω σε θέματα δίγλωσσων κοινοτήτων, πολιτισμικών ταυτοτήτων, μετανάστευσης και μεθοδολογίας της κοινωνικής έρευνας. Έχει εργαστεί ως επιστημονική συνεργάτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Από το 2009 είναι ενεργό μέλος του οικολογικού χώρου όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα παιδείας (περιβαλλοντική και αγροτική εκπαίδευση, πράσινες ειδικότητες) και περιβάλλοντος (υγρότοποι, Κορινθιακός).
Έχει διοργανώσει και συμμετάσχει σε ημερίδες και εκδηλώσεις με πολιτιστικό και οικολογικό περιεχόμενο και αποτελεί ενεργό μέλος της κοινωνίας πολιτών και των κοινωνικών κινημάτων.

Η  πορεία της στον οικολογικό χώρο ξεκίνησε πιο συνειδητά και πιο πολιτικοποιημένα – γιατί από παιδί υπήρξε φυσιολάτρης – από τη διαμονή της στην αυτοδιαχειριζόμενη οικοκοινότητα στην Κώνταντς της Γερμανίας όπου σπούδασε και εργάστηκε (1992-2004). Εκεί έμαθε για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, τους λαχανόκηπους και την σημασία της αλληλέγγυας οικονομίας. Η οικοκοινότητα Cherisy Kaserne υπήρξε ένα από τα τρία γαλλικά συμμαχικά στρατόπεδα της Νότιας Γερμανίας που ανήκουν στο κράτος δλδ στον Δήμο (ο Δήμος της Κώνταντς εκλέγει επί χρόνια πράσινο Δήμαρχο), ο οποίος τα είχε παραχωρήσει τότε για τη στέγαση φοιτητών, ανέργων και οικογενειών με χαμηλό εισόδημα, ενώ στη συνέχεια οικοδομήθηκαν κοινωνικές και άλλες κατοικίες. Στο χώρο της Cherisy Kaserne λειτουργούσε πολιτιστικό κέντρο, χώρος εκδηλώσεων και χορού, κατάστημα με βιολογικά, παιδικός σταθμός, συνεργεία αυτοκινήτων & ποδηλάτων, ξυλουργείο, ηλεκτρολογείο.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα γράφτηκε μέλος στους Οικολόγους Πράσινους (2009), όπου δραστηριοποιήθηκε κυρίως στην θεματική ομάδα Παιδείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αργότερα στην Ομάδα για τη Φτώχεια και την Αστεγία, ενώ υπήρξε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου, Συνεκπρόσωπος του κόμματος το 2020-21 και υποψήφια σε εκλογικές αναμετρήσεις.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ το στηρίζει γιατί υποστήριζε πάντα τις συνεργασίες που αποτελούν μαζί με την δημοκρατία βάσης κεντρικές αρχές το οικολογικού κινήματος. Στην κατεύθυνση της προσέγγισης και συμπόρευσης των οικολογικών δυνάμεων εργάστηκε κατά τις πρώτες διαβουλεύσεις από τη θέση της Συνεκπροσώπου, όπου ακόμα κι αν δεν ακολούθησαν όλοι επιτεύχθηκε η δημιουργία της πολλά υποσχόμενης συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ. Πρόκειται για μία συμμαχία επτά κομμάτων, η οποία συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των ζώων (μία νέα κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα) με τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά των γυναικών, των μεταναστών και μειονοτήτων, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καθώς και το όραμα για μία ενοποιημένη δημοκρατική Ευρώπη.

 

ΓΚΙΟΚΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ του Ιωάννη

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ του Λαζάρου

ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεμιστοκλή

Πρώην πρόεδρος της ΕΠΟΙΖΩ, ενεργός σε θέματα βιολογικής γεωργίας, εκδότης του περιοδικού “Βιοκαλλιέργειες” και της εφημερίδας “Φωνή της Μάνης “.

ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΑΝΝΑ του Ιωάννη

ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Αριστείδη

Ο Θοδωρής Προδρομίδης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και σκηνοθέτης. Σπούδασε Contemporary Media Practice στο Πανεπιστήμιο του Westminster και αποφοίτησε από το MFA in Fine Art στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Η καλλιτεχνική έρευνα και πρακτική του Θοδωρή σχετικά με την επιτέλεση, τη συμμετοχή και την πολιτειότητα έχει ενεργοποιηθεί τόσο σε θεσμικούς όσο και σε μη τυπικούς χώρους γνώσης, δράσης και έκθεσης. Αυτή τη περίοδο είναι επισκέπτης ερευνητής στο Τμήμα Δημοσίων Δραστηριοτήτων του Μουσείου Reina Sofia στη Μαδρίτη.

 

 

 

 

 

 


ΝΤΑΛΑΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του Νικολάου

ΛΩΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημητρίου

Κτηματομεσίτης, ελεύθερος επαγγελματίας

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΜΟΥΡΚΑΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ (ΧΑΡΗΣ) του Σαράντου

ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοφάνη

ΠΙΠΙΛΙΑΓΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ του Κωνσταντίνου

ΡΑΠΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Πολυχρόνη

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Νικολάου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ ΠΕΤΡΟΣ του Κωνσταντίνου

Ο Πέτρος Εσκίογλου σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει Master στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη Στατιστική από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Εργάστηκε σαν Μηχανικός Συστημάτων, ανέλαβε διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και τα τελευταία χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με τη Διοίκηση και Διαχείριση έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι παντρεμένος με τη Χάρις Μακρή και πατέρας δύο παιδιών και τριών εγγονιών.

Ο Πέτρος Εσκίογλου σαν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα την περίοδο 1971-1974, έχοντας συλληφθεί από την Ασφάλεια Πατρών για τη δράση του. Μάλιστα, έγινε παραπομπή του στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών για συμμετοχή σαν εκφωνητής του Ρ/Σ και συνυπεύθυνος κατά την κατάληψη της 17 Νοέμβρη 1973 στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά την δικτατορία έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (Master of Science) στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη Στατιστική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάστηκε σαν Μηχανικός Συστημάτων επί 12 χρόνια, ανέλαβε διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα επί 6 χρόνια και τα τελευταία 25 χρόνια σαν ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται με τη Διοίκηση και Διαχείριση έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συνεργάζεται κυρίως με το Πανεπιστήμιο Αθηνών κι άλλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα σε θέματα διαχείρισης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προσωπική του ζωή, παντρεύτηκε την Αικατερίνη Τζούρα, η οποία απεβίωσε νωρίς, αφήνοντας τον Πέτρο με δύο παιδιά. Ο Πέτρος παντρεύτηκε ξανά με τη Χαρίκλεια Μακρή, η οποία έχει τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο. Η Χάρις (Χαρίκλεια) κατάγεται από τη Μεσσηνία και είναι Οικονομολόγος, με σπουδές και μεταπτυχιακά στη Βρετανία.

Ο Πέτρος Εσκίογλου ζει σήμερα στην Αθήνα με την οικογένειά του και έχει τρία εγγόνια από την κόρη του τη Μαρία-Χριστίνα.

Δραστηριοποιείται σε διάφορες εθελοντικές οργανώσεις και το 2008 βραβεύθηκε ως ο καλύτερος εθελοντής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ). Διετέλεσε Πρόεδρος (άμισθος) του «Ιδρύματος για το Παιδί Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ».

Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική και ήταν υποψήφιος βουλευτής με «Το Ποτάμι». Είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικής Διαχείρισης της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ.

Στοιxεία επικοινωνίας

E-mail: petros@iasa.gr

https://www.facebook.com/petros.eskioglou

 

ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ του Σταματίου

Συνταξιούχος

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοφάνη

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


ΚΟΥΤΡΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Κωνσταντίνου

  Σύμβουλος Πληροφορικής και οργάνωσης. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΙΤΑ του Ιωάννη

  Δημοσιογράφος

 

ΔΟΥΡΙΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Παρασκευά

Η Αναστασία (Νατάσσα) Δουρίδα είναι πολιτιστική μηχανικός και εννοιολογική καλλιτέχνιδα με έδρα την Aθήνα. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών (ΕΜΠ, Aθήνα) και ολοκλήρωσε το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία Μνημείων» (ΕΜΠ, Aθήνα). Είναι απόφοιτος του προγράμματος START–Create Cultural Change για πολιτιστικούς διαχειριστές που υλοποιείται μέσω του Robert Bosch Stiftung, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki.

 

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ

ΣΠΑΗ ΑΝΝΑ του Βασιλείου

ΛΑΜΠΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Φιλίππου

  Διδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

ΚΟΣΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Παύλου

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973, με καταγωγή από την Κεφαλονιά. Έκτοτε μαθήτευσε, σπούδασε, δουλεύει και δημιούργησε την οικογένεια του στην υπέροχη αυτή πόλη.

Είναι πτυχιούχος μαθηματικός, η πρώτη του εργασία ήταν καθηγητής υπολογιστών και μερικά χρόνια αργότερα προγραμματιστής τηλεπικοινωνιακών κέντρων στην εταιρία “Intracom Telecom. Ξεκίνησε να επιχειρεί το 2003 με την ίδρυση του φροντιστηρίου Μ.Ε. «ΓΝΩΜΟΝΑΣ». Σήμερα η επιχείρηση του, σε πείσμα των αντιξοοτήτων της αγοράς και της κρίσης (οικονομικής και υγειονομικής), υπάρχει ακόμα και πλέον ειδικεύεται σε μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και κατατακτηρίων εξετάσεων. Ενδιάμεσα, ίδρυσε και τον εκδοτικό οίκο «Γνώμονας Εκδόσεις», ο οποίος κυρίως είχε την επιμέλεια βιβλίων-βοηθημάτων για το πανεπιστήμιο Πατρών.

«Ανήκει» στους «αγανακτισμένους», «αγανακτισμένους» με την κατάσταση στη χώρα μας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και την απόσταση που έχουμε από την έννοια «κράτος δικαίου»! Ειδικά μετά την ενασχόληση μου με το ελεύθερο επάγγελμα, συνειδητοποίησε ότι αν δεν είσαι κρατικοδίαιτος, τίποτα δεν σε βοηθάει να προοδεύσεις, ενώ η γραφειοκρατία και η αναξιοκρατία, ζουν και βασιλεύουν. Όμως δεν έμεινε στον καναπέ  ως επίμονος αγανακτισμένος μπροστά από μια οθόνη, η παθητικότητα ποτέ δεν του ταίριαζε! Συνειδητοποίησε ότι η αλλαγή στη χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει πολεμώντας με τους όρους της δημοκρατίας και όχι πετροβολώντας από το πεζοδρόμιο, με το ένδυμα του εκ του ασφαλούς επαναστάτη. Δύσκολο να εκθέτεις δημόσια τον εαυτό σου, απαραίτητο όμως αν δεν θέλεις άλλοι να ορίζουν την ζωή σου και αν νιώθεις ότι μπορείς να προσφέρεις θετικά, έστω και κατά ένα μικρό ποσοστό!

Η πολιτική ξεκινάει ακόμα και από τη συνέλευση μιας πολυκατοικίας ή το δεκαπενταμελές ενός σχολείου. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αναμειχθεί μαζί της, ούτε ακόμα και ως φοιτητής. Αποφάσισε να ασχοληθεί το 2014 με την εμφάνιση του Ποταμιού, ενός κινήματος αποκομμένου από τον παλαιοκομματισμό και τις τακτικές του, με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις. Έχει διατελέσει πολιτικός συντονιστής του Ποταμιού στην Πάτρα, αντιπρόσωπος της Αχαΐας και αντιπρόσωπος της δυτικής Ελλάδας, στα κεντρικά του πολιτικά όργανα. Όταν έλειψε το «Ποτάμι», αδράνησε πολιτικά κι αυτός, μέχρι την ημέρα που συναντήθηκε με το ΒΟΛΤ. Αυτή την στιγμή είναι μέλος της Κ.Ε. του ΒΟΛΤ, ένα κίνημα στο οποίο βρήκα παρόμοιες πολιτικές αξίες και ιδέες σαν αυτές που τον εκφράζουν, αλλά και πάρα πολλά νέα στοιχεία που με κάνουν ακόμα πιο αισιόδοξο για το μέλλον. Πρόκειται κόμμα πραγματιστικό με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό κατ’ ευθείαν από το κομμάτι της κοινωνίας εκείνο, που βλέπει ότι τα παλαιά κόμματα έχουν τελματώσει και χρειάζεται να αναδειχθούν νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις για να πάνε τη χώρα παρακάτω! Το ΒΟΛΤ μέσα από τη συμμαχια Πράσινο και Μωβ ήρθε για να μείνει και να δώσει την δυνατότητα στους συμπολίτες μας να ρίξουν μια ψήφο αξιοπρέπειας, μια ψήφο με θετικό πρόσημο, μια ψήφο ελπίδας.

 

ΛΕΒΕΝΤΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Νικολάου

Η Βασιλική Ν. Λεβεντάκου γεννήθηκε στο Χαλάνδρι Αττικής και μεγάλωσε στους Αμπελοκήπους. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Στατιστική στο University of California, Riverside (UCR), Los Angeles, U.S.A και διδακτορικό στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η έρευνα της διδακτορικής διατριβής της αφορά την προγνωστική εκτίμηση ψυχολογικών συμπτωμάτων, συγκεκριμένα την κατάθλιψη και επιθετικότητα στους έφηβους, βάσει ενδοκρινικών δεικτών.

Εργάστηκε ως Στατιστικός/Αναλύτρια, υπεύθυνη σχεδιασμού, επεξεργασίας βάσης δεδομένων και στατιστικής ανάλυσης πολλαπλών προγραμμάτων έρευνας στον τομέα της Υγείας στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής του University of Southern California (USC), Los Angeles, U.S.A στις ερευνητικές μελέτες : Amnesty, Calcium, Berlin – Bremen, Alzheimer’s Disease και Edison project.

Συνεργάστηκε ως Στατιστικός στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) σε επιδημιολογικές μελέτες με θέμα το πρόβλημα χρήσης απεξάρτησης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κεφαλονιά στα Τμήματα Αργοστολίου και Ληξουρίου, Οικονομικά και Στατιστική.

Συνεργάστηκε με το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς & Ιθάκης ως Οικονομικός Σύμβουλος & Αναλυτής στο Ευρωπαϊκό & Περιφερειακό Πρόγραμμα “Καινοτομία στα Ιόνια Νησιά 3i”.

Συμμετείχε στην έρευνα της Πανεπιστημιακής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη μετατραυματική συμπτωματολογία σε παιδιά και εφήβους στις πυρόπληκτες περιοχές νομού Λακωνίας κατά τις πυρκαγιές Αυγούστου 2007.

Συμμετέχει με διαλέξεις στο Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών “Κλινική Παιδιατρική και Νοσηλευτική – Έρευνα” με θέμα “Επαγωγική Στατιστική και Εφαρμοσμένη Στατιστική στην Ιατρική και Βιολογία”.

Είναι ακαδημαϊκή σύμβουλος του Ιονίου Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού, Μεταξάτα Κεφαλονιάς, σε φοιτητικά θερινά σχολεία Πανεπιστημίων Ευρώπης, Αυστραλίας, Αμερικής, Ασίας και Καναδά που διεκπεραιώνουν στο νησί έργο επιστημονικό, εικαστικό και περιβαλλοντολογικό.

Συνεργάστηκε ως οικονομολόγος στο Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Έχει συνεργαστεί εποχιακά με την TUI Hellas σε ξεναγήσεις Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και εθνικά στα πεδία της Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, και έχει διεθνείς ετεροαναφορές από δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει διοργανώσει ημερίδες και διημερίδες με θέματα: Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων, Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και 2 διεθνή συνέδρια (Ιατρικό-Στατιστικό, Αθήνα 2015 και Ακτιβιστικού Ενδιαφέροντος 2016, Κεφαλονιά).

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (2006), Οικονομική Σύμβουλος της Ερευνητικής Μονάδας URENIO, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2006) και επίτιμο μέλος του Athenaeum, California Institute of Technology, CALTECH, Pasadena, Los Angeles, California, U.S.A (1985).

Στοιχεία επικοινωνίας:

τηλ: 26710-41490  6930987831

 e-mail: leventakouvaso@gmail.com                                    

https://www.facebook.com/vaso.leventakou

 

ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Χαραλάμπους

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Χημικός Μηχανικός, με M.SC στη Βιοχημική Μηχανική. Συνεργάστηκε με μελετητικές εταιρείες και την Αναπτυξιακή Επαρχίας Νάξου –ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε. σε μελέτες διαχείρισης απορριμμάτων, περιφερειακής και αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και στον σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (2000- 2009). Επιστημονική Συνεργάτιδα του Ευρωβουλευτή Ν. Χρυσόγελου (2012 -2014) και του Βουλευτή Β΄ Αθήνας Γ. Δημαρά (2017-2019). Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ, 2015-2019). Μέλος των Οικολόγων Πράσινων από το 2010 υπήρξε υποψήφια Αντιπεριφειάρχης στο Νότιο Αιγαίο το 2010, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Γραμματείας.

Σήμερα μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Πράσινο & Μωβ, εκπρόσωπος του Κόμματος ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ Πράσινη Λύση. Συντονίστρια επικοινωνίας για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για ένα Διεθνή Νόμο για την #Οικοκτονία https://web.facebook.com/GreeceEndEcocide

 

 

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικόλαου

 

Ιατρικός επισκέπτης

https://www.facebook.com/harris.kontogiannatos

 

 

 

 

 

ΤΣΙΜΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

Tech Lead & Venture CTO με εξειδίκευση στον κλάδο του FinTech. Συνεχής επιδίωξή μου είναι η υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών στην ανάπτυξη κώδικα, που διέπεται από τις αρχές του Clean Code, επιδιώκοντας πάντοτε high business impact.

Πρόθυμος πειραματιστής με νέες αρχιτεκτονικές συστημάτων, υποστηρικτής cross-functional συνεργασιών & μεταφοράς γνώσης σε peer-level.
Κατά τη διάρκεια του ρόλου μου ως Tech Lead & Venture CTO στα McKinsey Digital Labs, ηγήθηκα με μεθοδολογίες agile τα technical streams για πάνω από 8 venture company vehicles, από το στάδιο του concept μέχρι το αυτό του production & scale-up. Έχω εμπειρία στην διαπολιτισμική ηγεσία, έχοντας συνεργαστεί και ηγηθεί ομάδων σε 10 διαφορετικές αγορές (UK, NL, DE, RO, KW, PL, LV, HU, HR, GR).

Ως μηχανικός λογισμικού για μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ψηφιακές τράπεζες της Ευρώπης (N26), ανέπτυξα κώδικα σε projects που διακίνησαν & εκκαθάρισαν εκατομμύρια ευρώ με αξιοπιστία και scalability.  “Προσωπική μου προτεραιότητα είναι να εμπλουτίζω τη ζωή των συνανθρώπων μου”

Στοιχεία επικοινωνίας

https://www.facebook.com/tsimalis

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΛΑΝΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Νικολάου

ΣΑΡΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ του Ιερεμία

ΑΦΕΝΔΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αγγέλου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΖΗΜΠΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Απόστολου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Αβραάμ

Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι ΑΜΕΑ και μητέρα- μονογονεας περιστασιακά εργαζόμενη. Τον ελεύθερο της χρόνο πλέκει, διαβάζει και αθλείται. Ονειρεύεται έναν κόσμο με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για όλους, καλύτερες συγκοινωνίες, με μέριμνα για τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες και προστασία των αδέσποτων ζώων. Επιθυμία της είναι να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

ΚΟΤΕ ΚΩΣΤΑΝΤΣΑ του Λώνη

ΜΑΡΙΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανέστη

Προγραμματιστής αναλυτής Η/Υ, εργάζεται από το 1999 στην ΕΥΑΘ ΑΕ. Ιδρυτικό μέλος της Κίνησης 136, πρώην πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ και ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου κινήματος του νερού.  Ως παλαίμαχος ποδηλάτης λατρεύει να κυκλοφορεί με το ποδήλατό του στην πόλη. Στον ελεύθερο χρόνο του γυμνάζεται και ασχολείται με την μουσική και τους λατινοαμερικανικούς χορούς.

 

 

 

 

 

 

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΛΟΥΙΖΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Μιλτιάδη

Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1955. Σπούδασε Πληροφορική και Σκηνοθεσία στη Μεγάλη Βρετανία και Καλλιτεχνική Φωτογραφία στην Αθήνα.
Από το 1982 έως το 2002, για 20 χρόνια, διατήρησε τη δική του εταιρεία πληροφορικής στη Ρόδο.
Το 2002, μαζί με τους υιούς του που σπούδασαν κινηματογράφο στην Αθήνα, ίδρυσαν την εταιρεία Digital Dreams. Η εταιρεία ασχολείτο με την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, με έμφαση στην οικολογική ευαισθησία, στη Δωδεκάνησο.
Το 2005 έγινε μέλος των Οικολόγων Πράσινων –υπήρξε υποψήφιος βουλευτής τρεις φορές.
Από το 2017 μέχρι σήμερα ασχολείται και με το θέατρο, σκηνοθετώντας πολλές παραστάσεις με περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. περιβαλλοντολόγος, υποψήφιος διδάκτορας πληθυσμιακής οικολογίας.

ΣΑΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ του Λεωνίδα

ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Σταύρου

ΦΟΥΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

ΧΕΙΜΑΡΙΟΥ ΑΝΘΗ του Ιωάννη

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΓΛΟΥ ΕΥΟΥΛΗ του Δημητρίου

ΒΟΥΡΔΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου

ΜΑΚΡΗ ΣΟΦΙΑ του Δημητρίου

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Αθανασίου

Δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων στην Εφημερίδα των Συντακτών και συνεπικεφαλής της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ. Η Βασιλική Γραμματικογιάννη γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία και Οικονομικά. Η καριέρα της ως δημοσιογράφου ξεκίνησε το 1987 από το περιοδικό ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Έκτοτε συνεργάστηκε με πολλά περιοδικά, εφημερίδες και sites. Τη δεκαετία του ’90 (την εποχή των μεγάλων εξαγορών και συγχωνεύσεων) ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. Αρκετοί παράλληλοι επαγγελματικοί κύκλοι έκλεισαν το 2009 με την “ενηλικίωση” της μετά το θάνατο του πατέρα της. Τότε αποφάσισε να κάνει τις ανησυχίες της για το περιβάλλον επάγγελμα και το 2010 στήνει τη στήλη ECOVOICE στην ATHENS VOICE. Το 2016 ξεκινά το site: europepolis.com με περιβαλλοντικά και ευρωπαϊκά θέματα. Σήμερα συνεργάζεται και με την έκδοση του Σαββατοκύριακου της Εφημερίδας των Συντακτών.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Πολιτιστικό Τμήμα του Ινστιτούτου Γκαίτε και καλύπτει πανευρωπαϊκά πολιτιστικά πρότζεκτ του Ινστιτούτου, που αφορούν το Μετασχηματισμό της Κοινωνίας μέσω της τέχνης. Για τον κοινωνικό μετασχηματισμό μέσω της τέχνης παρακολούθησε σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρηνανίας Βεστφαλίας (της περιοχής εκείνης της Γερμανίας που η κύρια οικονομική δραστηριότητα βασιζόταν στις εξορύξεις άνθρακα και είναι η πρώτη περιοχή στην Ευρώπη που έκανε τη μετάβαση) και έκτοτε συμμετέχει ως απόφοιτος στο Διεθνές Δίκτυο του προγράμματος https://synergize.nrw-kultur-international.de/alumni

Έχει παρακολουθήσει πολλά περιβαλλοντικά σεμινάρια μεταξύ των οποίων για τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, για την σπατάλη των τροφίμων στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και πολλά άλλα. Συμμετέχει στο ετήσιο δημοσιογραφικό σεμινάριο που οργανώνει η European Economic and Social Commitee, ενώ έχει υπάρξει και ιδρυτικό μέλος του ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Καλεσμένη της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έχει μιλήσει για την ελληνική βιοποικιλότητα και για τους κινδύνους που διατρέχει τόσο από την κλιματική αλλαγή όσο και από τις περιορισμένες πολιτικές προστασίας της.

Είναι η μοναδική ελληνίδα δημοσιογράφος περιβαλλοντικών θεμάτων που προσκάλεσε ο ΟΗΕ στη Σύνοδο Κορυφής το 2015 όπου παρουσιάστηκαν οι 17 παγκόσμιοι στόχοι βιωσιμότητας, γνωστοί ως Sustainable Development Goals, ενώ επρόκειτο για τη Σύνοδο που έβαλε τις βάσεις για να επιτευχθεί τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς η Συμφωνία του Παρισιού. Παρακολουθεί και καλύπτει δημοσιογραφικά τις παγκόσμιες συνόδους για το κλίμα γνωστές ως COP.

Για την δημοσιογραφική της δουλειά στο περιβάλλον έχει τιμηθεί με δυο δημοσιογραφικές διακρίσεις. Το 2014 με το βραβείο “ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ” προτεινόμενη από το αναγνωστικό κοινό και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) για τη συνεισφορά της στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Διατηρεί άψογες σχέσεις με τους συναδέλφους της -σε ένα επάγγελμα άκρως ανταγωνιστικό- και είναι πολύ συχνά προσκεκλημένη τους σε ότι αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα. Λατρεύει το κολύμπι και τα ταξίδια -εσχάτως και την οικοψυχολογία- ενώ με την πολιτική ασχολήθηκε μόλις το 2019 με την κάθοδο της στις ευρωεκλογές με τους Πράσινους Αλληλεγγύη. Ωστόσο επειδή πολιτική είναι η ίδια η ζωή θεωρεί ότι ασχολείται με την πολιτική σε όλη της τη ζωή.

 

ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Ιωάννη

Ελεύθερος επαγγελματίας, δημοσιογράφος, πολιτικός ακτιβιστής. Ενεργό μέλος του Πειρατικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς. Υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας (Νοέμβριος 2012). Επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Δ.Ε. το 2015. Μέλος της 7μελούς Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς των Κομμάτων Πειρατών (Pirate Parties Inernational) από Απρίλιο 2014 – Ιούλιο 2015. Μέλος της συντακτικής ομάδας των Pirate Times, διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων για το Πειρατικό κίνημα (2012 – 2017). Άρθρα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ευβοίας με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας (Μάιος 2012 & Ιούνιος 2012). Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας & Οικολόγους Πράσινους (Ευρωεκλογές 2014). Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τους Πειρατές στη Χαλκίδα (Μάιος 2014). Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ευβοίας με το κοινό ψηφοδέλτιο του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, της Κοινωνίας Αξιών και των Δημοκρατικών (Σεπτέμβριος 2015).

 


ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΑΡΓΥΡΩ του Ιωάννη

ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ανδρέας

ΚΛΗΜΗ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου

ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) του Ανάργυρου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ του Βασιλείου

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΚΙΤΣΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αντωνίου

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Μετά το πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, σπούδασε αρχιτεκτονική στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Από το 1987 ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα  στη Ζάκυνθο. Έχει μια κόρη τη Δάφνη.

Υπήρξε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Περιβάλλοντος την περίοδο 1987 -1988, μέλος της Ζακυνθινής Οικολογικής Κίνησης και αργότερα της Κίνησης Πολιτών Ζακύνθου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής το 1990 με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Από τα ιδρυτικά μέλη και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων το 2007 και το 2009 στη Ζάκυνθο. Διετέλεσε επί σειρά ετών συντονιστής της «Πολιτικής Κίνησης των Οικολόγων Πράσινων Ζακύνθου», συντονιστής της Περιφερειακής Γραμματείας και μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων.

Δημιουργός και εκδότης του μηνιαίου περιοδικού ΡΑΠΟΡΤΟ της ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Ζάκυνθο» της οποίας ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη και ενεργό μέλος της εκτελεστικής γραμματείας από το 2002 μέχρι το 2008. Ιδρυτικό μέλος της «Ζακυνθινής Πρωτοβουλίας κατά των Εξορύξεων» Nodrilzante  της «Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας πολιτών Ζακύνθου» και της τοπικής Κίνησης των «Πράσινων Ζακύνθου»

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΩΤΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κυριάκου

Ο Χρήστος Κωτάκης  γεννήθηκε το 1982 στη Πάτρα. Είναι μέλος του κόμματος των Πρασίνων, μέλος του Διεθνικού Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Αστροβιολογίας και μέλος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Ἐρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε βιολογία και εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στη βιολογία φυτών. Πέρυσι ίδρυσε εργαστήριο βιοτεχνολογίας (citrusgenetics.org), που αφορά νεοφυή επιχειρηματικότητα με έδρα στη Γαστούνη. Eίναι ενεργός αρθρογράφος στο πολιτικό δοκίμιο και ακτιβιστής σε τοπικές πρωτοβουλίες με κοινοτικό χαρακτήρα. Διατελεί γραμματεάς Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο σχολείο, οπού ακολουθεί η μεγαλύτερη από τις δύο κόρες του. Είναι νυμφευμένος με τη νομικό Ελισσάβετ Βασιλοπούλου. Στο παρελθόν, αναβάθμισε το πολιτιστικό προφίλ του συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης.

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θαλή

ΜΠΑΛΤΑΤΖΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ του Αντωνίου

ΠΕΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου

ΤΑΣΟΥ ΣΟΦΙΑ του Λαυρεντίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΑΝΑ ΕΛΕΝΗ του Σταματίου

 

ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Μιχαήλ

 

Επίκουρος καθηγητής πανεπιστημίου στο Marketing, IE University

 

 

 

 

 

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του Στυλιανού Γεωργίου

 

Γραφίστας, τ. Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης. Είναι δραστήριο μέλος περιβαλλοντικών οργανώσεων. Από το 2017 ως το 2014 ήταν μέλος των Οικολόγων Πράσινων, με δύο θητείες στο Πανελλαδικό Συμβούλιο. Έκανε επίσης δύο μισές θητείες -με επιτυχημένη εναλλαγή- ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη “Μία Κρήτη, περιβάλλον – άνθρωπος”. Γνωρίζει ελληνικά, αγγλικά και χρήση των υπολογιστών. Η τοποθέτησή του στο φάσμα της πολιτικής οικολογίας είναι μάλλον αριστερά αλλά με κριτικό και συνθετικό πνεύμα και πάντα μέσα στην κοινωνία και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο, όπου κατοικεί και εργάζεται σε δική του επιχείρηση γραφικών τεχνών. Έχει τελειώσει τα ΤΕΙ. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο ενήλικες κόρες.

 

 

 

ΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κωνσταντίνου

Ο Ιωάννης Σταθογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire της Μεγάλης Βρετανίας, απ’ όπου αποφοίτησε με τιμητική διάκριση στις Καλές Τέχνες και προσανατολισμό στις Ψηφιακές Μορφές Τέχνης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (Master of Arts and Design Network) από το Πανεπιστήμιο του Wolverhampton με εξειδίκευση στην κινούμενη εικόνα και Παιδαγωγική κατάρτιση από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.

Το 2006 δίδαξε ως μέλος διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα Πληροφορικής και Οπτικοακουστικών Μέσων στο Πρότυπο, Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Raffles Education Corporation Singapore, Raffles LaSalle Institute της Καντόνα, Κίνα.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στη δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το συγγραφικό του έργο εστιάζει στην καταγραφή και διάσωση μύθων. Το δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμά του, με τίτλο «Cultural Travelling between Greece and China» εκδόθηκε στην Κίνα το 2007 και έλαβε σημαντικές διακρίσεις, ενώ το 2010 επανεκδόθηκε μεταφρασμένο στην ελληνική γλώσσα.

Στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής πορείας του έχει συνεργαστεί με εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, στη Διαφήμιση, τη Μόδα, την Επικοινωνία, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, την Ανώτερη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων, τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού και με διάφορους Δήμους. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος και του Συλλόγου «Οι φίλοι των Μυκηνών και του Μυκηναϊκού Πολιτισμού».

 

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Μιχαήλ

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΖΟΥΖΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΡΥΣΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ) του Σταύρου

Τα τελευταία 10 χρόνια ζω μεταξύ Βρυξελλών – Βελγίου και Ελλάδας, και εργάζομαι ως σύμβουλος διεθνούς ανάπτυξης. Ειδικεύομαι στις αναπτυξιακές πολιτικές της ΕΕ σε τρίτες χώρες και κυρίως στο νότο της Μεσογείου, στην υλοποίηση και αξιολόγηση δημοσίων πολιτικών και προγραμμάτων στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της βιώσιμης ανάπτυξης. Το 2020 εξελέγην Συντονιστής της Περιφερειακής Οργάνωσης Εξωτερικού των Οικολόγων Πράσινων, ενώ από το 2021 είμαι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων – Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και Οργανωτικός Γραμματέας του Μεσογειακού Δικτύου των Ευρωπαίων Πράσινων. Αλλά και ως ενεργό μέλος του Βελγικού Πράσινου Κόμματος Ecolo, και εκπροσωπος του στο Δήμο Έτερμπεεκ- Βρυξελλών σε θέματα πολιτισμού και κοινωνικής στέγασης.

Στοιχεία επικοινωνίας

https://www.chrysidis.gr
https://www.facebook.com/chrysidisEU
https://be.linkedin.com/in/chrysidis
https://www.instagram.com/dominikos.chrysidis/

 

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αναστάσιου

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος είναι συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, τ. ευρωβουλευτής, δικηγόρος, συγγραφέας, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, στέλεχος του οικολογικού κινήματος.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (1981-2002), καθηγητής δημοσιογραφίας και περιβάλλοντος. Έχει μεταπτυχιακό στην Κοινωνική Οικολογία (Goddard, VT, ΗΠΑ). Ως ευρωβουλευτής ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του ευρωκοινοβουλίου (2009-12) και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και ασφάλειας Τροφίμων. Είναι ο μοναδικός που παραιτήθηκε στο μέσον της θητείας, λόγω εναλλαγής.  Διετέλεσε νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με την «Οικολογία – Αλληλεγγύη» (1998-2016), ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών (1989-1991), των Οικολόγων Πράσινων (2002-2016) και των Πράσινων (2019 μέχρι σήμερα).

Έχει οικολογική και ανθρωπιστική δράση από το 1975, με ενεργό εμπλοκή στην ίδρυση, τη διοίκηση και τις δράσεις σημαντικών οργανώσεων, όπως της Ένωσης για την Ποιότητα της Ζωής – Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. (πρόεδρος 1978-82), της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης (ιδρυτικό μέλος, 1982-), του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία «Αντιγόνη» (ιδρυτικό μέλος, 1993-), οργανώσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κ.α. Έχει συμβάλλει σε σημαντικούς αγώνες και δικαστικές νίκες υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, του περιβάλλοντος, και της ποιότητας ζωής.

-Δείτε εδώ τι ΔΕΝ έκανε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλ: 2310.328791, 6976448442
e-mail: mtremopoulos@gmail.com
http://tremopoulos.eu/
https://www.facebook.com/tremopoulos.m/ (Σελίδα στο facebook)
https://www.facebook.com/tremopoulos (προσωπικός χώρος στο facebook)
https://twitter.com/tremopoulos
https://www.flickr.com/photos/eco-solidarity/
https://www.youtube.com/channel/UCa99XUOX5JsJTHQ_ZIngmyQ

 

ΣΤΕΦΑΝΗ ΟΛΓΑ του Ηλία

 

 

Δικαστική επιμελήτρια, μέλος του ΔΣ του ΣΔΕΕΘ, φωτογράφος, μουσικός, Οργανωτική Γραμματέας Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλ. 6944680404

e-mail: olga13.stefani@gmail.com

 

https://www.facebook.com/olga.stefani.3

https://www.instagram.com/olgastefani

https://www.linkedin.com/olgastefani

 

ΖΕΤΟΥ ΦΑΝΗ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Πεύκα Θεσσαλονίκης, όπου κατοιεί μέχρι σήμερα. Είναι Τεχνολόγος Τροφίμων, τ. μέλος Ε.Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ. Από το 1994 είναι μέλος του Δ.Σ. του περιβαλλοντικού συλλόγου ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ Πεύκων και πρόεδρος το δοαστημα 2011-2020. Από το 1996 ασχολείται με τα περιβαλλοντικά θέματα της Θεσσαλονίκης και διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Περιβαλλοντικών και Οικολογικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, με δράσεις για σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα. Ήταν αθλήτρια του βόλεϊ για 24 χρόνια (1974-1998) σε ΑΡΗ, ΒΑΟ, ΠΑΟΔ και παραμένει αθλήτρια και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Παλαιμάχων Πετοσφαιριστριών Θεσσαλονίκης (2003-2018), με εθνικές και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

 

 

 

 

 

 

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Δημητρίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Το 1969 αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο  Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισα τις σπουδές του στο Χημικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου απεφοίτησε το 1975. Τελείωσε τη διδακτορική μου διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ το 1981 & την στρατιωτική του θητεία το 1985. Από το ίδιο έτος διδάσκει Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης-ΤΕΠΑΕ (μέχρι το 1999 ονομαζόταν Νηπιαγωγών), όπου το 1990 εκλέχτηκε λέκτορας, το 1993 επίκουρος και το 1999 αναπληρωτής καθηγητής. Μεταξύ 1987 και 1990 δίδαξε το ίδιο αντικείμενο και στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Κατά τα έτη 2000-2002 και 2004-2006 διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΠΑΕ. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (1993), σε συνεργασία με την Ε. Τσαλίκη, Γη: Ένας Μικρός και Εύθραυστος Πλανήτης (1996), Περιβαλλοντική Ηθική (2002), Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (2014), όλα στις εκδόσεις Gutenberg) και επιμελήθηκα άλλα δύο (Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: ο Νέος Πολιτισμός που Αναδύεται -2005- Gutenberg και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, ερευνητικές εργασίες στην Ελλάδα-σε συνεργασία με την Ευγενία Φλογαϊτη, στις εκδόσεις Πεδίο) ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Από το 2009-2010 διδάσκει Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» των τμημάτων ΤΕΠΑΕ και Βιολογίας του ΑΠΘ, του οποίου διατελεί διευθυντής.
Είναι από τα παλαιότερα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και εκδότης του μηνιαίου οικολογικού εντύπου ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ, ενώ παλιότερα ήταν εκδότης του περιοδικού «Αρνούμαι» (δυστυχώς δεν εκδίδεται πια) που προπαγάνδιζε τις αρχές της Οικολογίας, της Ειρήνης και της μη βίας. Κατά το 1994, 1998, 2002, 2006, ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος για το νομό Θεσσαλονίκης με το σχήμα Οικολογία-Αλληλεγγύη, το 2010 και 2014 υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ίδιο σχήμα και το 2019 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο Θεσσαλονίκης επίσης με το ίδιο σχήμα, ενώ το 2003 και 2009 υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Οικολόγους-Πράσινους.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κιρκινέ και έχουν ένα γυιό.


ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του Γεωργίου-Παντελή

 

Χημικός Μηχανικός, Βιομηχανικό Λογισμικό, PhD, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ

 

 

 

 

 

ΓΕΜΕΝΕΤΖΗ (ΛΕΩΝΟΡΑ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΤΙΝΑ) του Παναγιώτη

ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ του Δημητρίου

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός. Πρώην ποδηλάτης στον Μ.Γ.Σ Μελιτέα (Παπάφειο) και πρώην επαγγελματίας οδηγός λεωφορείου και ταξι. Είvαι μηχανολόγος και ασκεί το επάγγελμα του πραγματογνώμονα απο το 2006.  Από το 2009 έχει δική μου τεχνική εταιρία παρέχει υπηρεσίες πραγματογνώμονα  – τεχνικού ασφαλείας και υγιεινής. Ταυτόχρονα, σήμερα βρίσκεται στην διαδικασία ώστε κατασκευάσει μια κατοχυρωμένη καινοτομία «τέντα σκίασης με φωτοβολταϊκό πανί».

“Θεωρώ ότι συνέβαλα στην Ελλάδα και περισσότερο στην Θεσσαλονίκη να διασκευαστούν, να λειτουργούν χωρίς ρύπους, να επισκευαστούν ώστε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται, ΧΙΛΙΑΔΕΣ οχήματα με καύσιμο βενζίνη διασκευάζοντας τα σε καύσιμο υγραέριο με τεράστιο περιβαλλοντικό κέρδος στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Είμαι έτοιμος, έχω νέες ιδέες και οικονομοτεχνικές μελέτες να πραγματοποιήσω με νέες τεχνικές το όνειρο μου ώστε να βοηθήσω την κυκλοφορία της Θεσσαλονίκης αλλά και την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης”.

 

ΛΕΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Ιωάννη

γιατρός ακτινολόγος, ποδηλάτης

ΒΕΝΕΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ιωάννη

ΔΟΔΟΥΡΑ ΕΥΘΥΜΙΑ του Γεώργιος

Τραπεζικός, Πρόεδρος του φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης “ο Άργος”. Γεννήθηκε το 1966 στις Σέρρες μένει και εργάζεται ως τραπεζικός στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με υποτροφία από το Κολλέγιο Anatolia και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ως φοιτήτρια, έγινε μέλος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και συμμετείχε ιδιαίτερα στην Ορνιθολογική Ομάδα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του φιλοζωικού Σωματείου Θεσσαλονίκης “ο Άργος” (1996), στο οποίο από το 2004 είναι Πρόεδρος. Από το 2009 είναι Γεν. Γραμματέας της πανελλαδικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα των Ζώων “CIDAG”. Ως εθελόντρια των δύο οργανώσεων, πρωτοστάτησε σε πολλές φιλοζωικές εκστρατείες (κατάργηση των τσίρκο με ζώα, νομοθεσία, γούνες, κυνήγι, puppy mills, πειραματόζωα κλπ). Αρθρογραφεί συχνά σε περιοδικά, εφημερίδες και Internet για φιλοζωικά και κοινωνικά θέματα. Το όραμά της: να γίνει η χώρα μας φιλόξενη για όλους τους κατοίκους της – ανθρώπους και ζώα.

 

 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Απόστολου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ιωάννη

Γεννήθηκε το 1990 στη Θεσσαλονίκη. Είναι Φιλόλογος, Υποψήφιος Διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία, Ποιητής και Πεζογράφος (έκδοση δύο προσωπικών βιβλίων και συμμετοχή σε συλλογικούς τόμους). Αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες, επιστημονικά περιοδικά κι εφημερίδες για θέματα καλλιτεχνικά, επιστημονικά και κοινωνικά, επιμελείται σχετικές ιστοσελίδες και αφιερώματα. Ενεργός στο χώρο της Πολιτικής Οικολογίας από την εφηβεία του, μέλος των Οικολόγων Πράσινων έως το 2018 και του Δικτύου Ριζοσπαστικής Οικολογίας έως το 2019, συνιδρυτής το 2015 της Νεολαίας Οικολόγων Πράσινων από το 2020 ιδρυτικό μέλος του νέου κόμματος των Πράσινων. Υποψήφιος του οικολογικού χώρου στις Ευρωεκλογές του 2019 ως συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο των “Πράσινων-Αλληλεγγύη” και σε όλες τις Δημοτικές Εκλογές την τελευταία δεκαπενταετία με τους πράσινους σχηματισμούς. Συστρατεύεται στη συμμαχία «ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ» για να συνεισφέρει στην ουσιαστική επανένωση του χώρου της Πολιτικής Οικολογίας σε ριζοσπαστική κατεύθυνση!

Στοιχεία επικοινωνίας

https://www.facebook.com/thanos.giannoudis

 

 

ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου

 

Χειρούργος – Ογκολόγος

https://www.facebook.com/profile.php?id=100011235930114

 

 

 

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σπούδασε σχέδιο και γραφιστικά ενώ παράλληλα από τα 19 της χρόνια την απορρόφησε ο ιδιωτικός τομέας και μέχρι στην συνταξιοδότησή της εργάστηκε σε ασφαλιστική εταιρεία. Υπήρξε αθλήτρια της γυναικείας ομάδας βόλλευ του ΗΡΑΚΛΗ και από το 1998 ασχολείται με την Yoga.

Είναι VEGAN, ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και αρκετά χρόνια τώρα αγωνίζεται καθημερινά για την επιβίωση και την ευζωία των αγαπημένων μας τετράποδων με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα σε μία μεγαλούπολη σαν την Θεσσαλονίκη.

Από το 2019 είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και για ένα χρόνο υπήρξε υπεύθυνη για τα ακηδεμόνευτα ζώα της πόλης.  Στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα κατάφερε να περάσω υπό την αιγίδα του Δήμου τις ζωοφιλικές ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας και πολλά άλλα.

Στόχος της και όραμά της είναι μέσα από την αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης να επιτευχθεί η ευζωία όλων των ζώων του πλανήτη μας, χωρίς διακρίσεις!

Στοιχεία επικοινωνίας

https://www.facebook.com/maria.arvanitidou.39

https://www.facebook.com/m.arvanitidou

https://www.instagram.com/arvanitidou_mari

 

 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθανάσιου

Γεννήθηκε το 1959 στην Θεσσαλονίκη. Εγκατέλειψε τα οικονομικά που σπούδαζε στο ΑΠΘ για να εργαστεί ως γραφίστας, ελεύθερος επαγγελματίας. Ενεργό μέλος οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων εδώ και 40 σχεδόν  χρόνια. Εκδότης του ιστορικού περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και αντιπρόεδρος, για 6 χρόνια, της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Από το 2001 έως το 2017 συντόνιζε το οικολογικό φεστιβάλ «Γιορτές της Γης» στη Βλάστη Κοζάνης και την περίοδο 2009-2018 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, ως εκπρόσωπος των οικολογικών οργανώσεων (αμισθί βεβαίως βεβαίως – για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις). Εδώ και 8 χρόνια συντονίζει και εργάζεται σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ Rediviva). Ζει με την σύντροφό του Μαρία Παναγιωτοπούλου στον Χορτιάτη, καλλιεργεί τον κήπο του, συλλέγει συχνά την τροφή του από την φύση, μαγειρεύει με μεράκι και του αρέσει να πίνει ρακές με τους φίλους του ακούγοντας τ’ αηδόνια.

 

 

 


ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Νικολάου
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΟΤΑ του Αναστάσιου

Γεννήθηκε στα Σέρρες από γονείς αστούς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου και τελείωσε το λύκειο. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά, επιστήμονες, και διαμένει μόνιμα στη Ν. Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος, ασχολείται ενεργά με τα κοινά, στα πλαίσια της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης της οποίας είναι μέλος για περισσότερα από 20 χρόνια.

 

 

 

 

 

 


ΧΑΤΖΗΚΟΝΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αδαμαντίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
ΛΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΚΗΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Γεωργίου

ΚΑΤΣΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Κωνσταντίνου

 

Η Χριστίνα Κατσάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Α.Σ.Κ.Τ. ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στα εικαστικά και new media στο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης το 2000. Εργάστηκε στην τηλεόραση ως σκηνογράφος, ενώ ανέπτυξε πολυσχιδή εικαστική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ντοκιμαντέρ της «Ετεροτοπία» βραβεύτηκε από την Εταιρεία Σκηνοθετών το 2004. Συνεργάστηκε με το γυναικείο συγκρότημα Minimaximum Improvision από το 2010 ως το 2018 δημιουργώντας οπτικοακουστικές παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Goethe Institut, στο φεστιβάλ πειραματικής μουσικής Schloss-Leuk και αλλού. Από το 2011 ασχολείται με τον καλλιτεχνικό ακτιβισμό συμμετέχοντας σε ενεργοποιήσεις χώρων μέσα στην πόλη. Την τελευταία δεκαετία συνεργάζεται με την ομάδα Yelp danceco για τις βιντεοπροβολές των παραστάσεων, ενώ το 2021-22 συνεπιμελήθηκε το πρότζεκτ Moving Ground στο Κέντρο Χορού Ι. Ντάνκαν, συνδυάζοντας τις αρχές της περμακουλτούρας με το χορό και την τοπική κοινότητα.

 

 

ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του Κωντσταντίνου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΓΑΪΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Πέτρου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ ΑΜΦΙΘΕΑ του Νικολάου

 

Φοιτήτρια Κτηνιατρικής και εθελοντρια σε περίθαλψη ζώων. Έχει σπουδάσει επίσης κλασσική ευρωπαϊκή μουσική

 

 

 

 

 

 

ΝΤΟΒΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ του Αρχοντή

 

Καθηγήτρια Αγγλικών

https://www.facebook.com/christy.dova.5

 

 

 

 

 

ΝΕΣΛΕΧΑΝΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ του Χαράλαμπου

 

Eκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ, 25 χρονών, απόφοιτος Πληροφορικής και βιοποριζόμενος ως  ελεύθερος επαγγελματίας προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών.

Τα διαβάσματα του είναι στον κλασικό φιλελευθερισμό, και οι πολιτικές κοινότητες στις οποίες νιώθει περισσότερο ευπρόσδεκτος είναι αυτές του ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοικτού κώδικα (ριζική μεταρρύθμιση της νομοθεσίας των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών), των ΛΟΑΤΚΙ και ανθρώπινων γενικώς δικαιωμάτων, της αυτοοργάνωσης (από Συνεταιρισμούς και ΚοινΣΕπ μέχρι καταλήψεις), και της οικολογίας όπου δεν αντιμετωπίζεται μονοθεματικά (κλιματική αλλαγή εις βάρος όλων των άλλων προβλημάτων).

Θεωρεί τον εαυτό του μεταξύ άλλων και Ευρωπαίο, και πιστεύει ότι αυτή την ταυτότητα ασπάζονται πολλοί συνομήλικοι του.

https://www.facebook.com/odysn1

https://www.tiktok.com/@odnes_lex

 

 

ΑΡΚΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Παντελεήμων

 

 

Μηχανικός Πληροφορικής. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ

https://www.facebook.com/thodoris.arkalis

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΜΗΧΑΗΛ του Αντωνίου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΘΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρήστου

 

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί της Κέρκυρας. Σπούδασα στην ΑΣΟΕΕ. Επιχειρηματίας, λογιστής και τώρα ιδιωτικός υπάλληλος.

 

 

 

 

 

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Γρηγορίου

Μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών


ΔΑΛΙΕΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ του Χρήστου

Γεννήθηκε το 1981 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και έχει πραγματοποιήσει σπουδές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και έχει αποκτήσει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στην υλοποίηση έργων Ενδοεπιχειρησιακού Σχεδιασμού (ERP) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς και στην εκπόνηση Τεχνικών Μελετών Εμπειρογνωμοσύνης στον τομέα των υπολογιστικών συστημάτων και της τεχνολογίας.

Από το 2010 ζει στην Κέρκυρα και από το 2016 είναι Βίγκαν. Λίγο αργότερα, εντάχθηκε στον ακτιβισμό για τα ζώα. Από το 2021, ασκεί ρόλο διοργανωτή στην ομάδα Anonymous for the Voiceless με δράσεις ενάντια στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ζώων.

Σκοπός του, η εξάλειψη κάθε είδους αδικίας και βίας, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για τον άνθρωπο και τα ζώα, προωθώντας τη συνύπαρξη με τη φύση.

Στοιχεία επικοινωνίας

https://www.facebook.com/dalietos

https://twitter.com/Dalietos

https://www.instagram.com/dalietos/

 

ΔΑΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ευστρατίου

  Manager διαδικτυακού περιεχομένου

 

ΓΑΓΓΑΔΗ ΟΛΓΑ του Γεωργίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΚΟΣΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σόλωνα

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ευσταθίου

Σμήναρχος ε.α. της Σχολής Ικάρων, Υπέβαλε την παραίτηση του για λόγους αξιοκρατίας όταν ο προτελευταίος συμμαθητής του που υπηρετούσε στο γραφείο μεταθέσεων “αυτομετατέθηκε” στο εξωτερικό, μετά την απροθυμία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Αρχηγός Σειράς Εφοδιασμού (1988) και Απόφοιτος της Ανώτ. Διακλ. Σχολής Πολέμου (2005) με μεταπτυχιακές σπουδές Defence Logistics του Πανεπιστημίου Cranfield. Οικονομολόγος του ΑΠΘ (1993) με μεταπτυχιακές σπουδές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2006) και Νομικός του ΑΠΘ (2012). Έγγαμος με δύο κόρες και τρία εγγόνια.

Εχει ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, καθώς γεννήθηκε στην περιοχή του Διοικητηρίου, τελείωσε το δημοτικό στην Άνω Τούμπα (δημοτικό Αδαμίδη), ενώ για το Γυμνάσιο και το Λύκειο βρέθηκε στο Χαριλάου. Η οικογένεια του παρέμεινε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Ιπποκρατείου – Φλέμινγκ) ακόμη κι όταν είχε μεταθέσεις εκτός  Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε σε τρείς περιόδους της καριέρας του για 10 χρόνια στο Αεροδρόμιο του Σέδες, και τα υπόλοιπα στη Λάρισα, την Ελευσίνα και στην Πάρνηθα, ενώ στα τελευταία του καθήκοντα ολοκλήρωσε επιτυχώς ως Διοικητής Υποστήριξης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ.

Αθλητής Ξιφασκίας του Μ. Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης, εθελοντής  πολλές φορές στη ζωή του, ξεκινώντας από τον προσκοπισμό (Πρόσκοπος Έθνους 1982), την Αθήνα 2004 στο Ολυμπιακό χωριό, για την προβολή της ξιφασκίας σε σχολεία στο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας , ως προπονητής για την δημιουργία τμημάτων ξιφασκίας σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, με επιδίωξη την συνεργασία τους στα πλαίσια ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού, στο ΚΕΘΕΑ (ως εθελοντής επαγγελματικού προσανατολισμού απεξαρτημένων πρώην χρηστών). Ιδρυτικό μέλος της Nazi Free Thessaloniki Assemply, ομάδας νομικών για την προστασία θυμάτων ρατσιστικής βίας. Ιδρυτικό μέλος των Πρασίνων.

Στοιχεία επικοινωνίας

email: ioannis.manomenidis.kay@gmail.com

https://www.facebook.com/ioannis.manomenidis (Προφίλ)

https://www.facebook.com/manomenecon   (Σελίδα)

https://www.instagram.com/manomenidis.i/

https://twitter.com/IoannisManomen

https://www.facebook.com/messages/t/637799354/ (Messenger)

 

ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ ΠΟΛΥΜΝΙΑ του Αδαμαντίου

ΚΑΡΛΑΓΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Λουκά

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Παναγιώτης

Πρώην Δήμαρχος Κοζάνης (2014-2019). και νυν Δημοτικός Σύμβουλος. Πτυχιούχος του τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας.

Μέλος του Δικτύου Ενεργειακών Κοινοτήτων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Όφελος». Μέλος της  Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης από το 2007. Υποψήφιος Βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους το 2007 και το 2009, υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης το 2010. Ως Δήμαρχος ασχολήθηκε έντονα με την Δίκαιη Μετάβαση της Δυτ. Μακεδονίας στην Μεταλιγνιτκή Εποχή.

Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Ζήγρα και πατέρας δυο παιδιών.

 

ΤΖΙΚΡΙΤΖΗ – ΦΤΑΚΑ ΦΑΝΗ του Σπυρίδωνα

 

Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας. Δημοτική Σύμβουλος 2014-2019 και τ. Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης .  Μέλος της  Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης.

 

 

 

 

ΖΩΤΟΥ ΕΛΕΟΝΩΡΑ του Θεοδοσίου

 

Οικονομολόγος, τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά της. Η μητέρα της κατάγεται από την Κορυτσά και ο πατέρας της από το Βόιο Κοζάνης. Τελείωσε το 1984 Οικονομικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τιράνων. Μέλος του ΔΣ της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης & μέλος του συντονιστικού του κοινωνικού χώρου Οικόπολις. Εδώ και 16 χρόνια είναι στέλεχος της ΜΚΟ «Αντιγόνη» – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία. Έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στην αυτοδιοίκηση μέσω της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης». Διετέλεσε νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, 2009-2010. Δραστηριοποιείται στο χώρο της πολιτικής οικολογίας από το 2002. Σήμερα είναι συντονίστρια του Κέντρου Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη».

 

ΖΕΓΚΛΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Γρηφορίου

Γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα, μεγάλωσε και ζει στην Περδίκα Εορδαίας. Σπούδασε ειδικός Μαγειρικής τέχνης και Δημοσιογραφία. Είναι πρώην μέλος του ΔΣ της ΚΕΠΕ και ιδρυτικό μέλος της Κίνησης “Γη και Ελευθερία” με παρουσία χρόνων στα πολιτιστικά δρώμενα των Πράσινων

 

 

 

 

 

 

ΤΟΥΡΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μηνά

 

Μέλος του συλλόγου οινοποιών και αμπελουργών Σιάτισας, ενεργός πολίτης (συμμετοχή σε τέσσερεις δημοτικές επιτροπές).  Πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου Σιάτιστας

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΧΑΝΤΑΝΤ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Μουφάντι1.

Technical manager

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Ο ΑΣΗΜΟΜΥΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Δημητρίου, είναι ενεργός πολίτη της Μυκόνου, που επέλεξε συνειδητά πριν από μερικά χρόνια να επιστρέψει στο νησί και να ασχοληθεί με τη βιοκαλλιέργεια. Συμμετέχει σε προσπάθειες ανάδειξης της «άλλης» Μυκόνου, αυτής του πολιτισμού, της τέχνης, της ποιότητας των ανθρώπινων σχέσεων, της προστασίας του νησιωτικού χρώματος, της αντίστασης στη διαφθορά, των συνειδητών επιλογών ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών επιλογών και καλών παραδειγμάτων. Ο Νίκος Ασημομύτης ήταν υποψήφιος στη Μύκονο της περιφερειακής οικολογικής παράταξης στο Ν. Αιγαίο, του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Νίκος Χρυσόγελος, που εξελέγη το 2010 και περιφερειακός Σύμβουλος στο Ν. Αιγαίο: «Η Μύκονος παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως ένα νησί της διαφθοράς και της απάτης, διαθέτει ισχυρές αντιστάσεις και έχει να αναδείξει αξιοθαύμαστες πρωτοβουλίες στον τομέα της διαφάνειας, του πολιτισμού, της ποιότητας ζωής, των υπεύθυνων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Μάλιστα άτομα με ακεραιότητα και προσωπική υπευθυνότητα την πλήρωσαν συχνά όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαφθορά είτε αποκάλυψαν παρόμοια φαινόμενα.  Η άλλη όψη είναι αυτή της συγκάλυψης της διαφθοράς, όταν αφήνονται χωρίς βοήθεια από τις προϊστάμενες υπηρεσίες άνθρωποι που προσπαθούν να λειτουργήσουν μια υπηρεσία με τόσο καθοριστικό ρόλο την εποχή της δημοσιονομικής κρίσης.

ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ του Ιωάννη

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Λάμπρου

ΒΕΝΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Φωτίου

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από Λακωνία και Αχαΐα. Σπούδασε νομικά, δουλεύει ως ιδιωτικός υπάλληλος σε αυτοδιαχειριζόμενο ασφαλιστικό Ταμείο. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, είχε αρκετές φορές κεντρικές θέσεις εκεί, μέχρι τη  συμπόρευσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως μέλος των Πράσινων, ενεργοποιήθηκε στα μέτωπα της Πράσινης Μετάβασης. Στο Πράσινο & Μωβ ήταν βασικός  εισηγητής για το κοινό προγραμματικό πλαίσιο.

Ως ακτιβιστής ήταν ενεργός σε θέματα υπεράσπισης του σιδηροδρόμου, δικαιωμάτων πεζών και ποδηλατών, ελεύθερων χώρων, αλλά και αμφισβήτησης του εθνικισμού και της παγκοσμιοποίησης.

 

 

 

 

ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ (ΜΑΡΙΑΝΑ) του Νικολάου
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ ΜΑΡΙΑ του Λουκιανού

ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου

ΤΑΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σοφοκλέους

Διεθνείς Ευρωπαϊκές Σπουδές Πάντειο, Client Service Associate. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ

Στοιχεία επικοινωνίας:

nikolaos.tataris@volteuropa.org

https://www.facebook.com/nikos.tataris.1

https://www.instagram.com/n_tataris/

https://www.linkedin.com/in/nikos-tataris-63789418b/

ΛΕΒΕΝΤΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΚΛΕΙΩ) του Γεωργίου

ΤΥΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ) του Αποστόλου
Ο Θανάσης Μακρής είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας του Απόστολου και της Δέσποινας Μακρή.
Γεννήθηκε, το 1986, και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική στο εργαστήρι του πατέρα του, γνωστού Λαρισαίου ζωγράφου. Ο Θανάσης είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Lecce στην Ιταλία, Accademia Belle Arti di Lecce, όπως και ο αδελφός του. Έχει επιτύχει να εργάζεται στον τομέα των σπουδών του, έχοντας στο ενεργητικό του συμμετοχές τόσο σε ατομικές, όσο και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και την Ιταλία. Επιπλέον έχει διδάξει ζωγραφική σε τμήματα ενηλίκων μέσω προγραμμάτων της Νομαρχίας, Ν.Ε.Λ.Ε., καθώς και σε άτομα με ειδικές και νοητικές ανάγκες, διαφόρων ηλικιών στο κέντρο ημέρας της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. Αγαπημένα θέματά του είναι τοπία της φύσης και ο άνθρωπος στην τέχνη, με αποκορύφωμα την απεικόνιση γυναικείων μορφών.
Έχει εργαστεί στις λέσχες πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων ως καθηγητής εικαστικών και παραδίδει μαθήματα σε τμήματα παίδων, εφήβων και ενηλίκων, επίσης στην εταιρεία βρεφικών επίπλων ΗΡΑ bebe με την ειδικότητα του ζωγράφου. Έργα του υπάρχουν σε συλλογές τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερι. Ακόμα έχει φιλοτεχνήσει αγιογραφίες, τοιχογραφίες, οροφογραφίες, αλλά και ολόκληρα παιδικά δωμάτια. Ένας ακόμα χώρος στον οποίο έχει επιμεληθεί την αισθητική του είναι η εστία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Λαρίσης καθώς εκτός από την τέχνη του, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι ο προσκοπισμός τον οποίο υπηρετεί με απόλυτη αφοσίωση επί σειρά ετών και πλέον είναι ένα αξιόλογο στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εικαστικών Ν. Λάρισας και αντιπρόεδρος.
Το 1999, κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής και δίπλωμα σε πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες αρχαίου δράματος και σύγχρονου θεάτρου.
Είναι εθελοντής Διάσωστης στην Εθελοντική ομάδα διάσωσης και υγειονομικών αποστολών (Ε.Ο.Δ.Υ.Α)Ειναι φιλοζωος και αγαπάει το περιβάλλον.

Στοιχεία επικοινωνίας:

https://www.facebook.com/makris.athanasios1

https://instagram.com/makrisathanasios?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Athanasios Makris (@athanasios.makris) | TikTok

 

ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γρηγορίου

ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιωάννη

 

Δάσκαλος, ψυχολόγος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εκπαιδευτικής Α.Ε. στη Λάρισα. Ιδρυτής του ΚΓΤΖ και Επικεφαλής του από τον Απρίλιο του 2022. Συγγραφέας του βιβλίου «Πολιτική Φιλοζωία» (Μεταίχμιο, 2020)

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΕΡΑΤΖΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Αντωνίου

Συνταξιούχος

 

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Παναγιώτη

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του Κωνσαντίνου

ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού

ΧΑΡΑΛΑΜΠΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ του Παναγιώτη

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Ιωάννη

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΝΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Αθανασίου


Ζει στο Βόλο και εργάζεται σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων. Με σπουδές Δασοπονίας και εργασία σε αυτό το αντικείμενο για λίγα χρόνια, μέλος οικολογικών οργανώσεων από τα φοιτητικά της χρόνια μέχρι σήμερα, πρώην μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, καθώς και μέλος της αυτοδιοικητικής τους παράταξης Οικολογικός Άνεμος στο Νότιο Αιγαίο, μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Οίτης καθώς και του κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο Βόλο. Θεωρεί ότι πολιτική είναι η κάθε μας επιλογή και η κάθε μας πράξη έχει αντίκτυπο στην κοινωνία, θετικό ή αρνητικό. Ο αγώνας, λοιπόν, για μια δίκαιη, δημοκρατική κοινωνία με οικολογικό προσανατολισμό δίνεται καθημερινά. Καλεί σε αντίσταση στην απανθρωπιά!

 

 

 

 

ΚΟΛΩΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Γεωργίου

ΓΕΩΡΓΟΥΝΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Νικολάου

ΓΚΑΝΤΕΡ ΚΥΡΑΝΝΟΥ ΕΒΕΛΙΝ του Βάλτερ Άλμπερτ

ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) του Βασιλείου

 


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΥΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Κωνσταντίνου

 

Οικονομολόγος, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Βολτ

E-mail:  stefanos.tyros@volteuropa.org

https://www.facebook.com/stefanos.tyros

https://www.instagram.com/stefanostyros/

 

ΜΠΑΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σταύρου

ΚΟΥΖΕΛΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Νικολάου

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) του Σπυρίδωνα

ΣΤΡΟΒΟΛΙΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΙΡΗΝΗ του Πυγμαλίωνα

Γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1952. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Πήρε μέρος στις καταλήψεις της Σχολής Υπομηχανικών που ήταν οι πρώτες φοιτητικές αντιδράσεις μέσα στη χούντα. Συμμετείχε στις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973. Υπήρξε δραστήριο μέλος του γυναικείου και του οικολογικού κινήματος, συνδικαλίστρια του επαγγελματικού και επιστημονικού της κλάδου και πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις για το πεδίο του Άρεως, την πλ. Βικτωρίας, και το παρκάκι Κύπρου και Πατησίων. Συμμετείχε στην προσπάθεια διάσωσης της Αγοράς της Κυψέλης και στην λειτουργία της σαν χώρου πολιτισμού για 6 χρόνια. Είναι μέλος της κίνησης κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος και της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας της Κυψέλης (ΟΠΙΚ).

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΔΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ του Χριστοφόρου

ΜΠΟΛΛΑΤΙ ΜΕΛΙΣΑ του Μπαρδύλ

ΖΩΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητράκη

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΛΑΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ του Θεοδοσίου

 

Η Δρ. Μιχαηλίδου Χρυσή γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1972. Τελείωσε οδοντιατρική στο Α.Π.Θ, παιδοδοντία στο LMU στο Μόναχο και ορθοδοντική στο JLU στο Giessen, στην Γερμανία, όπου έγινε και διδάκτωρ. Διατηρεί δυο ιατρεία, ένα στην Έδεσσα και ένα στην Αθήνα όπου διαμένει τα τελευταία χρόνια. Με ισχυρή οικολογική συνείδηση έχει ασχοληθεί με την Φυσική Καλλιέργεια που δίνει έναν ολιστικό τρόπο να ξαναπρασινήσει η Φύση και έχει συμμετέχει σε διεθνή σεμινάρια πάνω σ αυτό. Έχει επισκεφθεί διάφορες Οικοκοινότητες, μεταξύ των οποίων είναι η Tamera στην Πορτογαλία και η Auroville στο Tamil Nadu της Ινδίας. Έχει εμπνευστεί από τον σεβασμό τους στην φύση που έχει οδηγήσει στην δημιουργία εντυπωσιακής βλάστησης και λιμνών σε ερημοποιημένες περιοχές και σε έναν αρμονικό τρόπο συμβίωσης μεταξύ τους. Συμμετέχει σε συλλογικότητες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τα δικαιώματα ασθενών ομάδων.

 

 

 

ΖΟΓΚΑ ΓΙΩΡΓΟ του Μιχάλ

ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Βασιλείου

ΧΡΥΣΙΔΟΥ ΑΘΗΝΑ του Σταύρου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΝΤΑΓΛΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Αθανασίου

Πολιτικός μηχανικός
Μένει στο Αιγίνιο Πιερίας
Έχει Τεχνικό γραφείο μελετών -κατασκευών

 

 

 

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Σταύρου

ΤΣΟΛΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του Δημητρίου

Δημοσιογράφος

 

 

 

 

 

ΤΣΙΓΚΙΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημητρίου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΙΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη

ΑΣΑΡΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Αριστείδης

  Συνταξιούχος

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΧΙΛΙΤΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Οδυσσέα

 

Γεννήθηκε στη Θεσσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Κρήτη και το Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Πριν από μερικές μέρες πήρε το πτυχίο της από το  Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ψάχνει να βρει το δρομο της. Είχε δική της εκπομπή στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Πανεπιστημίου Κρήτης (ΡΑ.ΣΤΑ.ΠΑΝ.Κ) και συμμετέχει σε εθελοντικές οργανώσεις  με επίκεντρο το περιβάλλον και τις κοινωνικές δράσεις.

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ελευθερίου

Τραπεζικός

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

 

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Φωτίου

 

ΜΟΣΧΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ του Ευθυμίου

  Εκπαιδευτικός

 

ΖΑΜΠΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Εμμανουήλ

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΑΜΟΥ

ΜΗΛΙΟΥ ΜΥΡΤΩ του Φωτίου

Ζει σε βιολογικό αγρόκτημα στην Ικαρία και εργάζεται ως γραφίστρια. Συμμετέχει στο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Β Δημοτικού Αγ. Κηρύκου.
Σπούδασε στο ΤΕΙ Αιγάλεω και εργάστηκε στην Αθήνα σε μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις.
Συμμετέχει σε δραστηριότητες και συλλογικά όργανα ορειβατών και αναρριχητών, στα κινήματα ενάντια στα καταστροφικά Αιολικά Πάρκα στα Άγραφα, στην Ικαρία και αλλού.

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

 

ΠΕΡΧΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Μυρμάν

 

Φοιτητής Πληροφορικής, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Βολτ

E-mail: christos.perchanidis@volteuropa.org

https://www.facebook.com/9vikis

 

 

 

ΜΑΚΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ανδρέα

Γεννήθηκε το 1966 στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής από Έλληνες γονείς. Πήγε δημοτικό σχολείο στη Νότιο Αφρική. Η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στην Καβάλα το 1977. Ήταν καλαθοσφαιριστής του ΑΟΚ, δημιουργός και προπονητής της γυναικείας ομάδας. Από τα ιδρυτικά μέλη της Μαθητικής Πολιτιστικής Κίνησης και μέλος του πρώτου Μαθητικού Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Συμμετείχε στα μουσικά συγκροτήματα HABEAS CORPUS και Βλάμηδες. Ήταν μέλος της Εναλλακτικής Αντιεξουσιατικής Ομάδας «Είσοδος Κινδύνου» και της Εναλλακτικής Οικολογικής Πρωτοβουλίας της Καβάλας στη συνέχεια. Με τον αδελφό του διατηρούσαν το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο που ήταν κέντρο εναλλακτικής και οικολογικής πληροφόρησης και δραστηριοτήτων. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε πλήθος ιδιωτικά, δημοτικά και κρατικά ραδιόφωνα σε εκπομπές για την οικολογία, την κοινωνική αλληλεγγύη και το βιβλίο στην Καβάλα και τη Ζάκυνθο.

Σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακά στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχτηκε μέλος του κεντρικού συμβουλίου της ΕΦΕΕ το 1988 με την σύμπραξη πέντε παρατάξεων.

Υπήρξε μέλος του Συνεταιρισμού Ανακύκλωσης Καβάλας, του Συνεταιρισμού Παραγωγών Καταναλωτών Γαία των Χανίων, της Εθελοντικής εργασίας Θεσσαλονίκης, του Συνεταιρισμού Καταναλωτών Βιος-coop, του περιβαλλοντικού συλλόγου Οικοράματος, του συλλόγου για την αναπηρία «Αλλάζω», της Βελανιδιάς, του Οικολογικού Δικτύου και του Συνδέσμου για τους Αντιρρησίες Συνείδησης.

Δημιουργός δύο επιτραπέζιων παιχνιδιών περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (Πουλιά της Σαμοθράκης, Σπλας), εμψυχωτής βιωματικών παιχνιδιών και εργαστηρίων για την οικολογία, την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την κοινωνική οικονομία για λογαριασμό σχολείων, δήμων, οργανώσεων και φεστιβάλ. Έχει συντονίσει το εργαστήρι παιχνιδιών της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης. Επιμορφωτής στο αντικείμενο των περιβαλλοντικών παιχνιδιών και την κοινωνική οικονομία. Συμμετείχε σε δεκάδες ομαδικές και ατομικές εικαστικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έχει εργαστεί ως βιβλιοπώλης, συνεργάτης της Βουλευτού Κ. Ιατροπούλου, κατασκευαστής ξύλινων παιχνιδιών, διαχειριστής προγραμμάτων και μέλος του παραγωγικού εργαστηρίου της Εθελοντικής Εργασίας Θεσσαλονίκης, συντονιστής πεδίου στην Ειδομένη της Ανοιχτής Κουζίνας (συνεργασία Οικόπολις, Ναόμι, Λέσχης Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης), στο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη» της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, εργασιακός σύμβουλος στο Blue Refugee για τη Solidarity Now, υπεύθυνός στο Σχολείο Μη Τυπικής Εκπαίδευσης της ASB στην Δομή Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά. Σήμερα εργάζεται στο γραφείο διεθνών προγραμμάτων και εθελοντισμού του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης. Είναι coach εγχειρημάτων κοινωνικής επιχειρηματικότητας και πιστοποιημένος εκπαιδευτής εργασιακής ένταξης για ευάλωτες ομάδες ανθρώπων(προσφύγων, αναπήρων κλπ). Είναι Project manager συνεδρίων πολιτισμού και τουρισμού που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Φυλακίστηκε ως αρνητής στράτευσης για λόγους συνείδησης και μετά από πολυήμερη απεργία πείνας με τον Μιχάλη Μαραγκάκη και την υποστήριξη ενός μεγάλου διεθνή αλλά και ντόπιου κινήματος συμπαράστασης μειώθηκε η ποινή. Μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων. Έχει προσκληθεί και έχει μιλήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας του Ολλανδικού Κοινοβουλίου για το Εναλλακτικό Μοντέλο Άμυνας και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα (1990). Συμμετείχε στην ελληνική αποστολή Ειρηνευτικής Δύναμης Πολιτών MIR SADA στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το 1993.

Υπήρξε μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών, των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επικεφαλής της Οικολογίας Αλληλεγγύης.

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρήστου

ΚΥΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ του Δημητρίου

ΝΤΕΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Σωκράτη

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Σωτηρίου

Επιχειρηματίας

https://www.facebook.com/fotis.kapsalis

https://www.instagram.com/fotis.kapsalis/

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Στυλιανού

 

 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ του Σπύρου

  Γεωπόνος, επιστήμων τροφίμων, υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΠΑΔΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Αλεξανδρου

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΓΡΙΒΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Κωνσταντίνου

Γεννήθηκε στη Λαμία και τελείωσα το 2ο Λύκειο. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Πάτμο και στην Ίο ως φιλόλογος.
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας από το 2000, υπήρξε Πρόεδρός του για δύο θητείες (2016 και 2018) και συμμετέχει ενεργά στο Φιλοζωικό Κίνημα της περιοχής.

Κατήλθε υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας με τους Οικολόγους Πράσινους το 2012 και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Λαμιέων το 2010 και 2015 με την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας και με το συνδυασμό Λαμία στο Κέντρο το 2019.

Από το 2002 είναι δωρητής οργάνων στο Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων και εθελόντρια αιμοδότης.
Σήμερα ζει στη Λαμία και έχει δύο παιδιά φοιτητές 21 και 22 ετών.

Email: efikgriva@gmail.com

Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100026222708386

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ανδρέα

ΝΤΕΜΤΣΕ ΕΛΙΣΑΜΠΕΤΑ του Εκρέμ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ του Νικολάου

 

Ο Ηλίας Λουκόπουλος είναι 32 χρονών και γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος του προπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων και Διεθνών Οργανισμών στη Μεσόγειο του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του M.Sc. στη Ναυτιλία του Πανεπιστημίου Πειραιά και του M.A. στην Παγκόσμια Διπλωματία (Global Diplomacy) του SOAS (School of Oriental and African Studies) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Είναι ιδρυτής και διευθυντής της ΑΜΚΕ HGW std. Supporting Queer Arts καθώς και drag performer.

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΟΙΛΑΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Γαβριήλ

Συνταξιούχος

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Νικολάου

 

Γεννήθηκε το 1969 στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στη Nokia Ελλάδας σαν μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού. Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με το χορό, τη φωτογραφία και τις εκδρομές.

Είναι παντρεμένος, έχει μια κόρη 16 ετών και μια υπέροχη σκυλίτσα, τη Μινιόν

 

 

 

 ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

ΖΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ του Πλάτωνος

  Μαθηματικός

 

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΣΑΛΙΚΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ του Χρυσόστομος

ΜΑΤΣΙΡΑ ΜΑΡΙΑ του Χαραλάμπου

ΜΠΟΥΖΑΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Γεωργίου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ (ΡΟΥΛΑ) του Ιωάννη

Ποιήτρια, Κοινωνιολόγος, ειδικ. στον Τουρισμό Υπαίθρου, Κρήτη. Έχει δύο υπηκοότητες Ελληνική (γεννήθηκε στα Χανιά) και Ελβετική. Την δεύτερη της την έδωσαν οι Ελβετοί (να είναι καλά) την εποχή της χούντας όπου είχε μείνει χωρίς διαβατήριο (η αλληλεγγύη που λέγαμε). Έχει σπουδάσει πολλά και διάφορα (σχέδιο, πολεοδομία, κοινωνιολογία) και έχει δουλέψει σε ανάλογα επαγγέλματα επίσης ως δασκάλα γλωσσών. Όπου και αν έζησε -Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία- εργαζόταν “τόσο όσο” με τον περισσότερο χρόνο της να τον δίνει σε αυτό που η ίδια εννοούσε ως κοινωνική δικαιοσύνη και αργότερα περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Τώρα ζει στα Χανιά και απασχολείται στον αγροτουρισμό από το 2000. Είναι επίσης μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων. Είναι ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών. Γράφει ποίηση.

 

 

 


ΣΗΦΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΛΗΔΑ του Ιωάννη

  Καθηγήτρια Αγγλικών

 

ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Γεωργίου

Απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής και Φιλοσοφίας με ειδικότητα στην Ψυχολογία της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση ΤΠΕ (e –learning) στο Εργαστήριο Δια Βίου Μάθησης και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (ΕΔΙΒΕΑ) του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετοχή σε 2 Παγκόσμια Συνέδρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Τορίνο 2005 και Γκέτεμποργκ 2015) και σε αρκετά Σεμινάρια του Προγράμματος Erasmus με θέματα Καινοτόμων Μεθόδων Εκπαίδευσης και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Εργασία ως δάσκαλος σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε Θεσσαλονίκη και Χανιά. Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων (2003-2011) στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Υπεύθυνος Λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου (2012-2021). Αντιπρόσωπος στο Συνέδριο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων για αρκετά χρόνια στο παρελθόν. Μέλος της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων με την οποία συμμετείχαμε ενεργά σε μεγάλες περιβαλλοντικές εκστρατείες που πέτυχαν την υιοθέτηση της Ανακύκλωσης στην πηγή στα Χανιά, τη διάσωση και προστασία της δημόσιας έκτασης και των παραλιών των Αγίων Αποστόλων δίπλα στα Χανιά, την προστασία της Γαυδοπούλας από την ισοπέδωση για δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης κοντέινερ κ.ά.

 

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Αριστείδη

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΙΟΥ

ΜΠΟΓΗ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου

ΚΑΡΥΔΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του Μαρίνου