Πράσινο & Μωβ

Η Διακαναλική Συνέντευξη του Πράσινο και Μωβ

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου στη 13:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η διακαναλική συνέντευξη του Πράσινο και Μωβ στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, στην οδό Φραγκούδη 11 στην Καλλιθέα. Το Πράσινο και Μωβ θα παρουσιάσει τις βασικές του θέσεις καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη συμμαχία επτά διαφορετικών δυνάμεων, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε όσα τους ενώνουν και ύστερα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ένα κοινό προοδευτικό και πραγματιστικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, οι Πράσινοι, η Οικολογία – Πράσινη Λύση, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη, το Κόμμα για τα Ζώα, το Βολτ Ελλάδας και το οικοφεμινιστικό qυίνιμα Κύκλος, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποτελέσουν μια συμμαχία για σύγχρονες, βιώσιμες, οικολογικές, οικονομικές και κοινωνικές απαντήσεις, με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη

Σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται σε μεγάλο βαθμό, με επιτυχία, στην πολιτική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλα διεθνή προοδευτικά φόρα διαλόγου. Έχοντας εξασφαλίσει την επίσημη υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, το Πράσινο και Μωβ απευθύνει πρόσκληση σε όσες και όσους συμμερίζονται τις πολιτικές μας αρχές και θέσεις, για να συμπορευτούμε σε ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα για τη φύση και την κοινωνία.

 

Στη συνέντευξη θα συμμετέχουν οι δύο συνεπικεφαλής της συμμαχίας Βασιλική Γραμματικογιάννη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Εύβοια και Δομήνικος Χρυσίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Οι δύο πρώην ευρωβουλευτές των Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και δεύτερος στο ψηφοδέλτιο στην Α΄ Θεσσαλονίκης, και Νίκος Χρυσόγελος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθήνας.

Το ιδρυτικό μέλος της Οικολογίας Πράσινης Λύσης και πρώην διεθνής Γραμματέας και πρώην συνεκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, Ηλίας Παπαθεοδώρου που βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο Συμπρόεδρος του Βολτ Ελλάδας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Νότιο τομέα Αθηνών Νικόλας Φουρναράκης.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα και υποψήφιος στην Λάρισα Νίκος Ράπτης.

Η Πρόεδρος της Δ.Ε του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Δυτικό τομέα Αθηνών Πηνελόπη Πετροπούλου.

Η Ζωή Βροντίση, ιδρυτικό μέλος του Κύκλου-Οικοφεμινιστικό Κίνημα και δεύτερη στο ψηφοδέλτιο στην Α΄ Ανατολική Αττική.

 

Η δύναμη των Ευρωπαίων Πράσινων έρχεται στην Ελλάδα με το Πράσινο και Μωβ

Σε μια εποχή έντονων αντιπαραθέσεων η συμμαχία Πράσινο & Μωβ αποδεικνύει ότι η συνεργασία μπορεί να προσφέρει ελπίδα και να φέρει χρώμα στην πολιτική, εκφράζοντας στην Ελλάδα τη δυναμική οικογένεια των 73 Πράσινων ευρωβουλευτών.

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου.

Έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με σύγχρονες εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.