Πράσινο & Μωβ

“Βάλε χρώμα στη Βουλή”, ένα podcast του Δομήνικου Χρυσίδη, συνεπικεφαλής της συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ”.

 

 

 

Στο πρώτο επεισόδιο του “Βάλε χρώμα στη Βουλή ο Δομήνικος Χρυσίδης μιλά με τον καθηγητή Πέτρο Στάγκο ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ.

“Υπάρχει επιτακτική ανάγκη επαναπροσδθιορισμού των εθνικών προτεραιοτήτων και εξυγίανσης της πολιτικής κουλτούρας της χώρας” λέει ο Πέτρος Στάγκος και προτείνει τομές στο φορολογικό σύστημα και σε εθνικές προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική της χώρας καθώς και στη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος. Απαντά τέλος στο γιατι να επιλέξει κάποιος/κάποια Πράσινο και Μωβ στις 25 Ιουνίου.

Ο Πέτρος Στάγκος υπηρέτησε για 40 χρόνια ως καθηγητής του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρωπαϊκού δικαίου των δικαιωμάτων του ανθρώπου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και εξακολουθεί να διευθύνει το Κέντρο της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Κατέλαβε επανειλημμένα θέσεις σε εθνικά και ευρωπαϊκά δικαστικά και αποφασιστικά όργανα προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για δώδεκα χρόνια διετέλεσε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των κοινωνικών δικαιωμάτων και επί τετραετία αντιπρόεδρος του οργάνου, που εδρεύει στο Στρασβούργο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα – σύνδεσμο για να ακούσετε όλη τη συζήτηση με τον Πέτρο Στάγκο.