Πράσινο & Μωβ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συμμετείχε στο Pride Athens

Το Σάββατο 10 Ιουνίου η συμμαχία Πράσινο & Μωβ στήριξε ενεργά τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας δίνοντας δυναμικό παρών στις εκδηλώσεις του Pride Athens.

Παρά τις προσπάθειες αμαύρωσής της με επιθέσεις από ακροδεξιά πλήθη η ημέρα ήταν μια μεγάλη γιορτή. Όμως ο δρόμος για την ισότητα και την αποδοχή είναι μακρύς.

Το Πράσινο & Μωβ επιδιώκει την πλήρη ισονομία και ισότιμη κοινωνική αποδοχή για όλα τα άτομα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητα φύλου. Προτείνει την εξίσωση δικαιωμάτων γάμου και τεκνοθεσίας για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ και ισότιμη πρόσβαση τους σε υπηρεσίες υγείας και για θέματα αναπαραγωγής και αλλαγής ταυτότητας φύλου. Προωθεί την απλοποίηση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, στο ληξιαρχείο, χωρίς δικηγόρο, αλλά και τη δυνατότητα να αφήνεται κενό το φύλο στην ταυτότητα ή να υπάρχει και τρίτη επιλογή. Λέμε “όχι” στις μη επείγουσες, μη αναστρέψιμες χειρουργικές επεμβάσεις για τα διαφυλικά (intersex) παιδιά σε βρεφική ηλικία αλλά “ναι” στην ολοκληρωμένη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία για όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς και όλες τις ταυτότητες φύλου.

Απαιτούμε ολοκληρωτική απαγόρευση ψευδοεπιστημονικών «θεραπειών μεταστροφής» για αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, δημόσιες πρωτοβουλίες για εξειδικευμένη στήριξη της ψυχικής υγείας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων όποτε τις ζητούν, αλλά και θεσμική αντιμετώπιση φαινομένων εκφοβισμού και ρητορικής μίσους, από όπου και αν προέρχονται.

Παλεύουμε για μία κοινωνία δίχως μίσος, με αγάπη και χώρο για όλες και όλους. Στις 25 Ιουνίου, βάζουμε χρώμα στη Βουλή.