Πράσινο & Μωβ

Europe Calling “Εκλογές στην Ελλάδα – Τι διακυβεύεται για την Ελλάδα και την Ευρώπη;”

Δευτέρα, 15 Μαΐου, 8-10μμ ώρα Ελλάδας -Εγγραφείτε εδώ!

 

Aγαπητοί φίλοι και φίλες,

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, η Ελλάδα προσέρχεται στις κάλπες για να εκλέξει νέο εθνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα είναι μια κούρσα μεταξύ της κυβερνώσας, συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας και του αριστερού κόμματος της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, με μικρότερα κόμματα να είναι πιθανότατα σε θέση να ανατρέψουν τις ισορροπίες. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο.

Μετά το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ένα μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών και το συνεχιζόμενο πολύ υψηλό κόστος διαβίωσης για τρόφιμα, ενέργεια και στέγαση (μεγαλύτερη επιβάρυνση από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ) η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τεταμένη. Ενώ η κλιματική κρίση είναι επίσης αισθητή στην Ελλάδα, ιδίως με την έντονη ξηρασία και τις εντεινόμενες πυρκαγιές, το κλίμα παίζει μικρό μόνο ρόλο στην πολιτική συζήτηση.

Στη διαδικτυακή συνάντηση του Europe Calling που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γραφείο του Ιδρύματος Heinrich Böll στη Θεσσαλονίκη, θα εξετάσουμε λοιπόν την Ελλάδα από κοντά με τους ειδικούς ομιλητές μας από την Ελλάδα: Τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές – για την Ελλάδα και για την Ευρώπη; Ποια είναι τα μεγάλα θέματα; Πώς επηρεάζουν σήμερα την Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν μετά την οικονομική κρίση; Ποιο ρόλο παίζουν τα κλιματικά και περιβαλλοντικά ζητήματα στις εκστρατείες;

Οι συμμετέχοντες στο πάνελ είναι:

  • Ιόλη Χριστοπούλου, εταίρος και διευθύντρια πολιτικής, The Green Tank, Ελλάδα
  • Μιχάλης Γουδής, Διευθυντής, Heinrich Böll Stiftung, Γραφείο Θεσσαλονίκης – Ελλάδα
  • Ευρυδίκη Μπέρση, δημοσιογράφος, Reporters United / Investigate Europe
  • Ηλίας Παπαθεοδώρου, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Συμμαχίας “Πράσινο και Μωβ”

Συντονισμός: Δρ: Dr. Maximilian Fries (Διευθύνων Σύμβουλος της Europe Calling)

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023, 20.00 – 22.00 ώρα Ελλάδας

Γλώσσα: Αγγλικά με γερμανικούς υπότιτλους

Εγγραφή εδώ: