Πράσινο & Μωβ

Έμπρακτη αλληλεγγύη στο Πράσινο & Μωβ από τα αδελφικά μας κόμματα της Πολιτικής Φιλοζωίας

Μία σειρά από Ευρωβουλευτές, Βουλευτές και ηγέτες των αδελφικών μας κομμάτων από δεκατέσσερις χώρες απέστειλαν σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο και στο Υπουργείο Εσωτερικών για τον αποκλεισμό του Πράσινο και Μωβ από τις εκλογές.
Letter-of-support-for-participation-of-Green-and-Purple-alliance-in-democratic-elections-Greek-Supreme-Court
Letter of support for participation of Green and Purple alliance in democratic elections Greek Supreme Court

Όπως τονίζεται στην επιστολή (πατήστε ΕΔΩ για να τη διαβάσετε στο πρωτότυπο), «η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η γενέτειρα της Δημοκρατίας.Το να στερούνται δημοκρατικά κόμματα το δικαίωμα της συμμετοχής τους στις εκλογές, λόγω τεχνικών σφαλμάτων σε μία πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, δεν ταιριάζει με τις ευρωπαϊκές αξίες και την πλούσια δημοκρατική ιστορία της Ελλάδας. Τώρα είναι η ώρα για τις ελληνικές αρχές να αποδείξουν πως παίρνουν στα σοβαρά τις δημοκρατικές αξίες και το δικαίωμα σε τίμιες εκλογές. Σας ζητούμε να επανεξετάσετε αυτή την υπόθεση και να επιτρέψετε στη συμμαχία Πράσινο & Μωβ να συμμετέχει σε ελεύθερες εκλογές»

H επιστολή:
«Έπεσε στην αντίληψη μας, ότι, ο Άρειος Πάγος απαγόρευσε τη συμμετοχή της Συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, λόγω τεχνικού λάθους. Το λάθος ήταν στο ηλεκτρονικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εγγραφή υποψηφίων για τις εκλογές.
Η Συμμαχία Πράσινο & Μωβ λειτουργεί σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της συμπόνοιας και της βιωσιμότητας. Η Συμμαχία καταχωρήθηκε στο σύστημα, σωστά και έγκαιρα. Το σύστημα εγγραφής των υποψηφίων χρησιμοποίησε το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής που εγκαινίασε η κυβέρνηση και απέστειλε απόδειξη, ότι η εγγραφή έγινε σωστά. Παρόλα αυτά, αργότερα, η συμμετοχή της συμμαχίας στις εκλογές, ακυρώθηκε από τις αρχές, γιατί, σύμφωνα με τις αρχές, δύο κελιά δεν είχαν συμπληρωθεί στο σύστημα. Αυτά τα κελιά περιλάμβαναν δύο νούμερα, τα οποία το Υπουργείο Εσωτερικών τα είχε ήδη, στο πρωτότυπο αντίγραφο που είχε υποβάλλει η συμμαχία Πράσινο & Μωβ, δύο μέρες πριν ξεκινήσει η υποβολή στο ηλεκτρονικό σύστημα. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο νούμερο ήταν ο αριθμός πρωτοκόλλου, τον οποίο στο ηλεκτρονικό σύστημα δεν ήταν δυνατή η συμπλήρωση του και το δεύτερο νούμερο, ήταν ο αριθμός της εγγραφής της συμμαχίας που είχε δοθεί ήδη από το Υπουργείο, για πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Η Ελλάδα είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο τόπος γέννησης της δημοκρατίας. Εξαίρεση των δημοκρατικών κομμάτων από το δικαίωμα τους να συμμετέχουν σε ελεύθερες εκλογές, μόνο και μόνο, λόγω, ενός τεχνικού λάθους στο σύστημα, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά, δεν συνάδει με τις Ευρωπαϊκές αξίες και με την πλούσια Ελληνική δημοκρατική ιστορία. Τώρα είναι η ώρα, για τις ελληνικές αρχές να δείξουν ότι παίρνουν στα σοβαρά τις δημοκρατικές αξίες και το δικαίωμα σε ελεύθερες εκλογές.
Σας προτρέπουμε με σεβασμό, να εξετάσετε ξανά την υπόθεση και να επιτρέψετε στη Συμμαχία Πράσινο & Μωβ να συμμετέχει στις ελεύθερες εκλογές.
Με εκτίμηση,
Anja Hazekamp, Member of European Parliament (Partij voor de Dieren, The Netherlands) Ολλανδία
Christine Teunissen, Member of Dutch Parliament (Partij voor de Dieren, The Netherlands) Ολλανδία
Ines Kostic, Animal Politics Foundation
Le Parti Animaliste (France) Γαλλία
Vanessa Hudson, Animal Welfare Party (United Kingdom) Ηνωμένο Βασίλειο
Kyriacos Kyriacou, Animal Party Cyprus (Cyprus) Κύπρος
Tatu Chanth, Eläinoikeuspuolue (Finland) Φιλανδία
Robert Gabel, Partei Mensch Umwelt Tierschutz (Germany) Γερμανία
Inês Sousa Real, PAN -Pessoas-Animais-Natureza (Portugal) Πορτογαλία
Constance Adonis Villalon, DierAnimal (Belgium) Βέλγιο
Cristiano Ceriello, Partito Animalista Italiano (Italy) Ιταλία
Bruce Poon, Animal Justice Party (Australia), Αυστραλία
Liz White, Animal Protection Party of Canada (Canada) Καναδάς
Gerben Uunk, Party for Animal Welfare (Ireland) Ιρλανδία
Tsedek La Kol, Justice for all (Israel) Ισραήλ»
#prasinomov   #kommazoa