Πράσινο & Μωβ

Όχι στον αποκλεισμό του Πράσινο και Μωβ! Διαμαρτυρία σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 13:30 έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών

Όχι, στον αποκλεισμό του Πράσινο και Μωβ από τις εκλογές

Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέντευξη Τύπου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στη Βασ. Σοφίας 2, σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 13:30.

Ο αιφνιδιαστικός και απρόσμενος αποκλεισμός της συμμαχίας Πράσινο και Μωβ από τη διαδικασία των εκλογών δεν είναι υπόθεση των κομμάτων που την αποτελούν. Είναι απειλή για κάθε Έλληνα πολίτη. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Δεν είναι δυνατόν η ικανότητα και η φιλικότητα ή μη της πλατφόρμας μιας εταιρείας να καθορίζει ποια κόμματα θα κατέβουν στις εκλογές, να υπαγορεύει αποφάσεις του Αρείου Πάγου και τις πολιτικές επιλογές των Ελλήνων πολιτών.
Ο αποκλεισμός για τεχνικούς λόγους κομμάτων και ειδικά των 249 υποψηφίων του Πράσινου και Μωβ από όλη την ελληνική επικράτεια, σε όλες τις 59 εκλογικές περιφέρειες, αποτελεί καθαρή παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων, μετατρέπει ένα πρόβλημα προχειρότητας κι έλλειψης προετοιμασίας για τις εκλογές σε παράγοντα στέρησης του Συνταγματικού δικαιώματος συμμετοχής στις εκλογές.
Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να λύσει άμεσα το θέμα, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις, όπως ακριβώς έπραξε όταν συνειδητοποιήθηκε ότι, αν τηρούνταν αυστηρά το χρονικό περιθώριο που είχαν τα κόμματα να υποβάλλουν κι επικυρώσουν τις υποψηφιότητες μέχρι τις 24.00 του Σαββάτου 29 Απριλίου, πολλά κόμματα δεν θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στις εκλογές λόγω των πολλών προβλημάτων που είχε τόσο η διαδικασία όσο και η πλατφόρμα.
Όλος ο δημοκρατικός κόσμος έχει χρέος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία μας και το δικαίωμα να αποφασίζουν οι πολίτες και όχι απρόσωποι μηχανισμοί στις εκλογές.