Πράσινο & Μωβ

To Πράσινο & Μωβ στη Μεσσηνία

O συνεπικεφαλής του Πράσινο & Μωβ Δομήνικος Χρυσίδης και ο Στέφανος Τύρος υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας πραγματοποίησαν περιοδεία στο νομό Μεσσηνίας. Στα πλαίσια της περιοδείας αυτής, ο Δομήνικος Χρυσίδης παραχώρησε δήλωση και ο Στέφανος Τύρος φιλοξενήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Mesogeios TV Καλαμάτας.

Για την οικονομία και τον τουρισμό του αύριοΟι εκπρόσωποι της συμμαχίας επισκέφθηκαν επιχειρήσεις και φορείς της περιοχής. Συζήτησαν με το Γραμματέα του συνδέσμου καταστηματαρχών εστίασης Καλαμάτας και συνιδρυτή του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας Ανδρέα Ζαγάκο για τα θέματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου. Συναντήθηκαν με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τον πρόεδρό του Βαγγέλη Ξυγκώρο, καθώς και με τον ιδιοκτήτη της τουριστικής επιχείρησης της Μάνης 2407 η οποία προωθεί το βιώσιμο τουρισμό του ταξιδιώτη του αύριο, μέσω ποδηλατικών αγώνων και περιηγήσεων στα μονοπάτια του Ταϋγέτου.

Για τα αγροτικά του αύριοΟ Δομήνικος Χρυσίδης και ο Στέφανος Τύρος επισκέφθηκαν τη λαϊκή Καλαμάτας, ένα σημαντικό δείγμα συλλογικής οργάνωσης όπου παραγωγοί πωλούν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές. Πραγματοποιήθηκε, επίσης, συνάντηση στην εταιρία Bläuel στη Δυτική Μάνη, την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ξεκίνησε να πιστοποιεί βιολογικό λάδι τη δεκαετία του 80’. Οι εκπρόσωποι του Πράσινο & Μωβ ξεναγήθηκαν στις νέες εγκαταστάσεις, όπου θα έχει τη δυνατότητα να δεχτεί επισκέπτες οι οποίοι θα βλέπουν την διαδικασία τυποποίησης του ελαιόλαδου, αλλά και θα αυξήσει τη δυνατότητα εξαγωγών της εταιρείας, προωθώντας τα προϊόντα των αγροτών της περιοχής σε αγορές που έχουν μεγαλύτερη αξία.

Για το τρένο του αύριοΈπειτα από την ανακοίνωση του Πράσινο & Μωβ εναντίων της επικείμενης απαλλοτρίωσης της γραμμής του τρένου που συνδέει την Καλαμάτα με το αεροδρόμιό της, οι εκπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Ηλία Νταίβις από τους Φίλους Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα άμεσης επανεκκίνησης της γραμμής Καλαμάτα-Μεσσήνη στην οποία υπάρχουν καινούργιες γραμμές του 2010 και εώς τη διακοπή του το 2011 μετέφερε 1500 άτομα ημερησίως.

Για τη διαχείριση απορριμμάτων του αύριοΤέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Οικολογική Κίνηση Καλαμάτας όπου θέματα της περιοχής συζητήθηκαν, με ιδιαίτερη έμφαση στην έλλειψη οργανωμένης πολιτικής για τη διαχείριση απορριμμάτων. Βρέθηκαν επίσης, με άλλα μέλη της συμμαχίας, σε μία από τις παράνομες χωματερές της περιοχής, όπου οργανωμένα εναποθέτοντας για χρόνια τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων στην κοίτη ποταμού που καταλήγει σε γνωστή παραλία της περιοχής. Δείτε το βίντεο του συνεπικεφαλής από το πεδίο.

Τέλος, συναντήθηκαν με την οργάνωση Καθαρή Μάνη, μία νέα και πολύ επιτυχημένη προσπάθεια πολιτών στις εγκαταστάσεις της οποίας πολίτες φέρνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά τους, τα οποία η οργάνωση διαλέγει και ανακυκλώνει οργανώνοντας με τα κέρδη της περαιτέρω δράσεις.