Πράσινο & Μωβ

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ στην Συνεργατική Βιομηχανική Μεταλλευτική Θεσσαλονίκης

Η συνεπικεφαλής της εκλογικής συμμαχίας Πράσινο & Μωβ Βασιλική Γραμματικογιάννη επισκέφθηκε τους εργαζομένους της Συνεργατικής Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) για να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές να συνεχιστεί το παραγωγικό αυτό εγχείρημα των εργαζομένων μετά την δημοπράτηση του μεγαλύτερου μέρους του εργοστασίου.

Η ΒΙΟΜΕ είναι αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Θεωρείται η πρώτη τέτοιου είδους πρωτοβουλία στην Ελλάδα σχετικά με την αυτοδιάθεση των εργαζομένων, την οργάνωση της παραγωγής και την αλληλεγγύη, συνιστώντας στην πράξη το πρώτο εγχείρημα εργατικής αυτοδιαχείρισης βιομηχανικής μονάδας στη χώρα.

Στην συνάντηση με τους εργαζομένους την Βασιλική Γραμματικογιάννη συνόδευσαν ο πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων και νυν δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θανάσης Μακρής. Οι εργαζόμενοι ξενάγησαν την αντιπροσωπεία της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στους χώρους του εργοστασίου και ενημέρωσαν για ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και πώς το εγχείρημα έχει αποδείξει την βιωσιμότητά του καθώς καταφέρνει να στηρίξει τους εργαζόμενους του και να παραμένει ανταγωνιστικό στην αγορά.

Ο πρόεδρος του σωματείου Μάκης Αναγνώστου ζήτησε να υποστηρίξει η συμμαχία Πράσινο & Μωβ το αίτημα τους για μείωση του Φ.Π.Α. για τα προϊόντα που είναι φιλικά στο περιβάλλον καθώς τέτοιες ρυθμίσεις θα συμβάλλουν σημαντικά στην ουσιαστική αλλαγή του μοντέλου παραγωγής και κατανάλωσης.