Πράσινο & Μωβ

Εκδήλωση παρουσίασης της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

Θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στη 1μμ

Εκδήλωση παρουσίασης της πολιτικής συμμαχίας Πράσινο & Μωβ θα γίνει στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 21.2.2023 και ώρα 7 μμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του κεντρικού Δήμου της πόλης.

Στη εκδήλωση θα παρουσιασθούν οι θέσεις της συμμαχίας από τους/τις:

  • Βασιλική Γραμματικογιάννη, συν-επικεφαλής της συμμαχίας,
  • Δομήνικος Χρυσίδης, συν-επικεφαλής της συμμαχίας,
  • Λευτέρης Ιωαννίδης, πρώην Δήμαρχος Κοζάνης,
  • Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην ευρωβουλευτής Πράσινων/EFA, δημοτ. σύμβουλος,
  • Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση, γραμματέας της ΕΓ του Βολτ Ελλάδας,
  • Όλγα Στεφανή, οργανωτική γραμματέας Οικολόγων Πράσινων,
  • Βασιλική Χατζηκαμάρη, εκπρόσωπος Κόμματος για τα Ζώα.

Θα προηγηθεί συνέντευξη Τύπου στη 1 μμ στην αίθουσα Νερού του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Είναι γνωστό πως τα πράσινα κόμματα διαμορφώνουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης. Επιπλέον, έχουν αναδυθεί και μια σειρά από νέα πανευρωπαϊκά πολιτικά ρεύματα με παράλληλους στόχους, όπως το Πειρατικό Κίνημα, το ρεύμα της Πολιτικής Φιλοζωίας, το φεντεραλιστικό προοδευτικό κίνημα Βολτ, το οικοφεμινιστικό κίνημα. Ήδη οι δυνάμεις αυτές συμπορεύονται με επιτυχία στη δυναμική ομάδα των Πράσινων/EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία διαθέτει 73 ευρωβουλευτές. Και συντονίζονται πια και στην Ελλάδα σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Τώρα διεκδικούν τη δυναμική παρουσία τους στην ελληνική Βουλή, για να εκπροσωπήσουν τις σύγχρονες Πράσινες αξίες και πολιτικές.

Η συμμαχία Πράσινο & Μωβ συγκροτείται κάτω από την πίεση της κλιματικής και της περιβαλλοντικής κρίσης, της κερδοσκοπίας, της ενεργειακής φτώχειας αλλά και της ανάγκης για υπεράσπιση των θεσμών, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου. Και έρχεται να φέρει μιαν ανάσα δημοκρατίας, σεβασμού της διαφορετικότητας, αλληλεγγύης, οικολογίας και φιλοζωίας, με εναλλακτικές προτάσεις πολιτικής, που μπορούν να βάλουν τον τόπο σε μια τροχιά βιώσιμης ευημερίας, δίκαιης και πράσινης οικονομίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και χρηστής διοίκησης.